Hogyan készítsek telepített merevlemezt amit ha egy másik gépbe teszek akkor elindul vele a rendszer?
Mármint nem úgy kell hogy minden perfekt legyen azonnal hanem maga a windows induljon el és ne kelljen telepíteni 0-ról.. Van erre valami módszer? Most nem érdekel hogy melyik a jobb, hanem hogy meg lehet e csinálni vagy sem?
Nem lesz sok időm..
A windows alapból feltesz néhány drivert és ha a winyót átrakod 1 másik gépbe nembiztos hogy hibamentesen elindul róla a windows.
természetesen ha ez nem zavar igy gyakorlatilag lehetséges
ha egy gépről telepitesz rá windowst majd kikapcs winyó kiszed átrakod a másikba és boot beállitás
Tudom hogy nem biztos de nekem az kell csak hogy elinduljon. Amit eddig kipróbáltam annak kékhalál volt a vége már a windows logónál..arra gyanakszom hogy az lehetett az oka hogy rohadtul olyan gépből raktam át ami arra a gépre volt fullra megcsinálva(driverek stb)
Tehát mennyire kell nyersnek lennie hogy elinduljon vele?
Bootban nem kell segíteni ezekkel tisztában vagyok köszönöm inkább a dolgok nem olyan szokványos része érdekel.
Szerintem helyrebirizgálni egy másik gépen feltelepített Windowst majdnem ugyanannyi meló, mint rendesen, nulláról feltelepíteni.
A Windowst nem erre találták ki. Régen (még a Win95-98-NT4 korszakban) kísérletezgettem ilyennel, általában sikeresen, de az újabb rendszerek már jóval érzékenyebbek arra, ha egyszerűen átrántjuk a rendszert egy teljesen más hardverkörnyezetbe.
Egyébként megpróbálhatod csökkentett módban indítani, hátha úgy nem kékhalálozik.
Csináltam a merevlemezre egy zsugorított kötetet amire kényelmesen ráfér a kicsomagolt windows 7 iso telepítő.
De "hiányzó boot mgr feliratot kapok" tudom mit jelent hiányzik a bott mgr és nem ismeri fel hogy az a telepítő de hogyan tudnám rávenni hogy onnan elkezdjen telepíteni? Természetesen a lemezen 2 partició van és az egyiken van a telepítő a másik meg üres és oda akarnám ezen a gépen telepíteni...
Még mielőtt valaki lehülyézne, ez szokott működne, a rendszerem is így szoktam újratelepíteni, csak ennek az a szokványos menete hogy van még működő windows amiben Easy bcd-vel a zsugorított köteten található windows telepítőből betallózom a boot.wim fájlt és újraindítás után így a "fekete képernyőn" már lehet választani hogy a telepítőt indítom el(a merevlemezről) vagy a meglévő windows-t és akkor egy gépen ez működik, de ennél meg hiába csinálom azt hogy mondjuk ennek is betallózom a boot wim-et majd kikapcsolom a gépet és úgy rakom át a másik gépbe hátha indul a telepítő akkor is "hiányzó boot mgr" Mi a lószart csináljak akkor vele hogy hajlandó legyen merevlemezről települni a másik gépen?
Szia.
Nem tudom, hogy hogyan csináltad a dolgot, de ha pendrivet készitünk elő multi bootolásra akkor szokott kelleni egy lst file (pl menu.lst) ami megmodja a rendszernek, hogy mi hol van, és hogy mit hol keressen.
Nekem ez van win7-nél :
find --set-root /BOOT/BOOTFIXX.BIN
root (hd0,0)
chainloader (hd0,0)/bootmgr
Esetlegesen valamelyik pendrive formátálóval megprobálhatod rávenni a HDD-t egy ilyenre.
Ha külső HDD-két csatlakoztatod akkor sikerülhet. (Mivel belső merevlemezként nagy valószinűség szerint nem fogod tudni megformatálni pendrive formatállóval)
Sok sikert.
üdv.
Én a normális gépemen így szoktam csinálni. windows 8 van írva de 7-el is működik.
Ha a dirtiwindowsban az i-t y-ra cseréled pont működni fog a link, csak a gyk valami számomra érthetetlen szerencsétlen módon nem akarja máshogy engedni az elküldését...
Szia.
Nézted ugyanazon a honlapon ezt a cikket : 2009/09/01/2-1-0-22/ ?
Google első találata : [link]
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!