Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Átlehet rakni operációs...

Átlehet rakni operációs redszert másik gépre így?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nekem azt mondták, hogy Win 8-nak már nem létezik olyan, hogy sorozatszám, serial, product key.... hanem, mikor bejelentkezel az első bekapcsolásnál a Windows Live Accountba akkor tárolja el az aktiválást online a gép. Volt két napig egy gépem, amit vissza kellett vinni és visszaadták a pénzt is. (nem az a VGA meg proci volt benne ahogy rendeltem... még jó hogy ráakadtam a feladatkezelőben) de tulajdonképpen működött, tehát bejelentkeztem és ezzel (gondolom én) aktiváltam a Windows 8.1-et rajta. De ha most lenne mondjuk egy gépem op rendszer nélkül, és arra telepítek win 8.1-et, és bejelentkezek a gépen, akkor elvileg aktiválva lesz az is? Tulajdonképpen mintha újratelepítettem volna a win 8-as gépem, akkor is így történne nem? Na de ha nem, akkor gondoltam, maradok a Win 7-nél amig jön a 10. Tehát azzal a seriallal telepíthetek arra a gépre Win 7-et, amelyik a mostani alján van? Mondjuk ezt eladnám, akkor is működne, vagy az úgy nem aktiválja, ha tudja, hogy a két gép serialja ugyanaz?

Köszi a segítséget :)

2015. jan. 25. 17:27
 1/4 A kérdező kommentje:
*Át lehet (a címben :D )
2015. jan. 25. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha ezt végig gondolod racionálisan magad is rájössz a válaszra. Szerinted a Microsoftnál nem számoltak ilyen eshetőséggel, és meghagyták az esélyt az ilyen trükközésekre? Na ugye.
2015. jan. 25. 17:33
 3/4 A kérdező kommentje:
De a Win 8-nál ha végiggondolom, úgy is tudom értelmezni, hogy én megvettem a Win 8-at a fiókomhoz a géppel együtt, akkor ha a saját fiókomat használom egy másik gépen, azt miért ne lehetne?
2015. jan. 25. 17:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Mert a géppel járó Win. az OEM licensz, ami a géphez van kötve, nem a személyedhez.
2015. jan. 25. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!