Linuxosok! Ti milyen disztrót használtok? Milyen felülettel? Miért?
Arch-ot használok dwm felülettel, mert egyszerű és gyors.
Ha meg akarok nyitni egy programot Alt + p, elkezdem beírni a nevét, ha felugrik entert nyomok.
Linux Mint 17 XFCE
OpenSUSE 13.1 KDE
Debian (ablakkezelő nélkül), Mint (XFCE), Mint (Cinnamon).
Jelenleg...
A miértre:
1: mert ezt otthoni fájlszervernek használom
2: gyengébb gép, nincs nagy rendszerigénye de felhasználóbarát
3: erősebb gép, és szimplán kézre áll. xfce is jó, sőt. tehát inkább szokás kérdése mint valódi érv.
Xubuntu 14.04 LTS,XCFE felülettel:
Stabil,gyors,bugmentes,kis erőforrás igényű.
Ubuntu 14.04
Unity felület
Kissé hasonlít a Mac OS X-re,és erős vga mellett el szabadon lehet ereszteni a compiz effektusait. :)
Linux Mint 17.2 Cinnamon
Mert nem erőforrás igényes a desktop (vesd össze kde vagy unity), és mivel Ubuntu alapú ezért gyorsabban érkeznek rá program frissítések és általában amelyik programra azt mondják h lehet futtatni linuxon az nagyon nagy valószínűséggel menni fog Ubuntun az az Linux MInten is.
Am nekem sokkal jobban tetszik ez a hagyományos desktop mint az Unitys...
Debian 8.2 + backports KDE x86_64
Mert minden pontosan úgy működik valamint olyan a megjelenése is amilyet én akarok , csak olyan szoftvereket használok melyeket szeretek , stabil , biztonságos , backports miatt friss szoftvereket kapok , kiváló a fejlesztése rendszeresek a frissítések , 100% opensource mégis valamennyire felhasználóbarát , testinget használva pedig rolling release. Emellett van "saját" Firefox Iceweasel néven , ami messze stabilabb (egyszer sem találkoztam összeomlással) és megbízhatóbb a tűzrókánál.
Úgy kb röviden ennyi. Nem csoda , hogy a disztrók 80% Debian fork.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!