Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Véletlen szerű elrendezés egy...

Samusaran kérdése:

Véletlen szerű elrendezés egy mappában, majd automatikus átnevezés az új sorrend szerint. Létezik olyan program amivel ezt megtudom csinálni vagy hasonló módon randomizálni?

Figyelt kérdés
Egy slideshow videót szeretnék csinálni. Sajnos az a program amivel ezt megszeretném oldani(wondershare DVD slideshow builder)automatikusan, csak az eredeti sorrendben képes hozzáadni a képeket. Manuálisan összetudom keverni, viszont nem túl sok kedvem van ezt megcsinálni 200 darabnyi kép esetén. Tehát a lényeg, hogy összeszeretném valahogy random keverni a képeket anélkül, hogy túl sok időt kelljen vele foglalkoznom...

#random #randomizálás #fájlok összekeverése #véletlenszerű sorrend
2015. febr. 10. 14:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk 1,2,3,4,5 fájlnevekkel...
2015. febr. 10. 16:30
 12/13 anonim ***** válasza:

#5 vagyok

Igen, én is gondoltam aztán, hogy egy példa jó lenne, csak nem volt időm. Szóval így kéne kinézni:

"4.jpg" "1.jpg" "5.jpg" "3.jpg" "2.jpg"

Amikor több fájlt jelölsz ki egy megnyitás ablakban, akkor ilyen formában jelennek meg a fájlnevek a 'Fájlnév:' mezőben. :)

Ipor Sircer: köszi (tényleg), eddig nem tudtam az 'rl' parancsról. :)

2015. febr. 10. 16:37
 13/13 A kérdező kommentje:

köszönöm! Kipróbáltam, de sajnos ez a progi valamiért nagyon igényli azt, hogy a fájlneveknek megmaradjon a logikai sorrendje. Ha csak egy nevet is kicserélek, már nem birkózik meg vele... :(

Viszont azt nem lehet valamilyen progival elintézni, hogy egy lista szerint nevezzen át fájlokat? Az gyakorlatilag megoldaná a problémámat...

2015. febr. 10. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!