Hogyan tudom kiszámolni hogy pl egy 1000 oldalas A4-es könyv hány kb-ba fér el digitálisan?
Figyelt kérdés
Vagy Mb. Szózöket is beleszámolva természetesen.2015. jan. 31. 21:24
11/13 anonim válasza:
Én cáfolódnék. :P
Először azt írtad hogy "Kiszámolod egy A4-es lapon kb hány karakter van, megszorzod 1000- rel és elosztod 1024 -el. Ekkor megkapod hány kbyte."
Nos egy A4-es lapon átlagosan (sorköz magasság 10, Margók 12, Arial betűtípus, 12 es méret, normál formátum, Word dokumentum) 3750 betű van.
A számításaid szerint ez 3662 KB, ami 3,6 MB.
Ez ezer oldal esetén ez durván 3 GB. Nem sok ez egy kicsit?
12/13 anonim válasza:
Jó látni, hogy így 2 év múlva is van aki cáfolni akar. Azért írtam, hogy szorozni kell 1000-el mert annyi oldal van, így 3.6 MB az egész, nem ennek az ezerszerese. Természetesen ez annak a mérete amit maguk a betűk foglalnak el, erre még rájön a szerkesztés, képek stb.
13/13 anonim válasza:
Ezen mosolyogtam sokat..
Az egy dolog hogy cáfolni akarják amit kétszer is leírsz jól, de hogy ő egy értelmes megoldást mondott volna a cáfolás után azt jelenti hogy semmit se ért hozzá! :-)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!