Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudom kiszámolni hogy...

Hogyan tudom kiszámolni hogy pl egy 1000 oldalas A4-es könyv hány kb-ba fér el digitálisan?

Figyelt kérdés
Vagy Mb. Szózöket is beleszámolva természetesen.
2015. jan. 31. 21:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sehogy fugg a formatumtol hogy alapbol miben van. Egyfelol hogy scanelt e vagy begepelt. Azt hogy sima txt mindenfele formazas nelkul vagy doc formazassal. Kepekkel vagy nelkule. Tul sok a valtozo.
2015. jan. 31. 21:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Ja bocs úgy gondoltam hogy sima txt fájl a leg egyszerűbb karakterrel semmi extra nélkül. közepes méretű betűkkel
2015. jan. 31. 21:32
 3/13 A kérdező kommentje:
Vgay nem is tudom mennyire számít a betű mérete..
2015. jan. 31. 21:33
 4/13 anonim ***** válasza:
Kiszámolod egy A4-es lapon kb hány karakter van, megszorzod 1000- rel és elosztod 1024 -el. Ekkor megkapod hány kbyte. Ha megabyte-ba kell megint 1024-el osztod
2015. jan. 31. 23:16
 5/13 anonim ***** válasza:

4-es. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

egy haveromat idézem :

ez a leg autistább szar amit valaha hallottam

a szövegfájlnak van egy headerje ami megmondja a formázást kódolást stb

ez alapból valamekkora

onnantól minden karakter x bit

valószínű 8

azt hozzáadod

és az lesz bitben a fájlméret

tömörítés után

már csak a szövegeden tesztelve se jött ki a kijelentésed

2015. febr. 1. 00:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Na akkor mennyi, valaki mondja már meg nekem..1000 oldal a4-es lap szöveges dokumentum txt. normál betűméret szókoz átlaga belekalkulálva...
2015. febr. 1. 00:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Már régen kiásolhattál volna egy ránézésre 1 oldanyi szöveget valahonnan és méricskélhetnéd. De miért olyan fontos ez? Nincs gépeden már pl. 10 MB szabad hely sem?
2015. febr. 1. 03:47
 8/13 A kérdező kommentje:

Azért fontos mert eljutottam addig hogy megkérdezzem..

Neten keresgéltem de mindenhol mást írnak.

Tehát akkor itt sem tud adni senki semmit.

4 es módszerével épp kiszámoltam volna erre beírnak hogy az hülyeség...

Emberek ez már túl van azon hogy mennyire fontos ez a kérdés..itt már csak az igazság számít nem igaz h senki nem tudja.

2015. febr. 1. 10:35
 9/13 anonim ***** válasza:

#4 es vagyok.

Nyugodtan csináld úgy ahogy én mondtam de, hogy megnyugtassalak a helyességéről és rácáfoljak a hülyékre:

Alap txt-ről beszélünk, a jegyzettömb alapértelmezés szerint ANSI karakterkódolásban menti, de át lehet állítani Unicode-ra is.

1 ANSI karakter: 1 byte ami 8 bit

1 Unicode karakter: 2 byte ami 16 bit

Ha ANSI és A4-es papíron 10 ezer karakter van akkor az 10 ezer byte amit ha elosztasz 1024-el annyi kilobyte, ha ezt megint osztod 1024-el annyi kilobyte.

Aki még mindig cáfolni szeretné a módszerem rúgd fejbe.

2015. febr. 1. 22:48
 10/13 A kérdező kommentje:
De te egy autista szar vagy :D Halottad...
2015. febr. 2. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!