Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 10 telepíthető windows...

Windows 10 telepíthető windows 8 és ubuntu mellé?

Figyelt kérdés
Ki szeretném próbálni a win10 bétáját. Csak tartok attól, hogy a bootba belerondít és semmit nem tudok majd indítani. utána meg hiren's-el lementeni mindent, stb stb stb. Jelenleg a linuxos grub segítségével indul a windows is. Gondolom, ha rakok fel egy win10-et akkor a grub nem fog indulni. Második kérdés: Hiren's meg tudja úgy csinálni a grubot, hogy működjön a 2 windows is, vagy utána linux alatt kell a grubot szerkesztenem?
2015. jan. 31. 10:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Vituálban is kipróbálhatod, és akkor nem kell a telepítési problémák miatt aggódnod.
2015. jan. 31. 10:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Tény, hogy virtuális gépen is ki lehet próbálni, de az úgy elég sok memóriát igényelne, én viszont szeretném, ha teléjes értékű rendszert kipróbálhatnék, úgy hogy még gyors is.
2015. jan. 31. 10:53
 3/6 lali51 ***** válasza:

Próbáld ki virtuális merevlemezen, leírás:

[link]

2015. jan. 31. 13:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Sejtettem a végeredményt, viszont gondoltam kipróbálom, virtuális merevlemezre még úgy sem telepítettem semmit. Az eredmény a következő: nincs bootolás. Szóval most töltődik az ubuntu, hogy a grub-ot helyre billentsem, ugyanis így csak Hiren's segítségével tudom bebootolni a rendszert. Viszont ami meglepett, hogy a hiren's auto módban úgy rendbe rakta a boot szektort, hogy azóta azt írja a gép: nincs bootolható eszköz. De legalább már nem hiányolja a grubot! Minden esetre megy a zöld kéz, mert hasznos ez a virtuális merevlemezes dolog :)
2015. febr. 1. 12:39
 5/6 lali51 ***** válasza:
Ha a linkelt oldalon végig mindent úgy csinálsz ahogy le van írva. Jónak kell lennie. Ma délután csináltam meg és sikerült.
2015. febr. 1. 19:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy nem megy. Csak eddig az ubuntu bootloadere foglalkozott a rendszerbetöltéssel. Ezért kell előbb a windows és utána az ubuntu. Mindegy, már helyre hoztam a dolgokat.
2015. febr. 1. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!