Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A letöltött játékokat mindig...

A letöltött játékokat mindig meg kell crackelni, hogy működjenek?

Figyelt kérdés
2015. jan. 22. 06:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hogy őszinte legyek, én olyan 14 éves koromig nem is tudtam, hogy a játékokért fizetni kéne. Tök természetes volt, hogy másoljuk kazettán a Commodore-os játékokat, hogy lemezen másoljuk a PC-s játékokat, és nem tudtam annyira angolul, hogy a Doom elején értsem, hogy miről szól az a felirat a kalózokról. Teljesen meg voltam döbbenve, amikor valaki elmagyarázta nekem, hogy ezek mind-mind elvileg pénzbe kerültek volna. Amúgy meg egy fiatalkorúnak teljesen természetes, hogy le kell tölteni a játékokat, nem fogja neki a szüleje megvenni darabját 10 000 forint felett, csak azért, hogy a gyerek kipörgesse 1 hét alatt.
2015. jan. 22. 12:37
 12/15 anonim ***** válasza:
11%
Ja, és a generátoros példádra visszatérve: ha azt a villamos teljesítményt ellopod, azt más már nem tudja felhasználni. Ha viszont lemásolsz egy játékot, nem tűnik el az eredeti.
2015. jan. 22. 12:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha neked van egy ötleted amivel tengervízből üzemanyagot lehet előállítani és én azt az engedélyed nélkül felhasználom (esetleg értékesítem) az lopás?

Hiszen az ötleted megmaradt, még ugyanúgy meg tudod építeni magadnak is, nem? Max nem keresel vele semmit...

Én nem ítélem el azt, aki illegális programokat használ, mert manapság (ha nem ebből élsz) akkor elég nehéz némelyik program árát kitermelni. Minden ember gépén van 1-2 letöltött zene vagy film, esetleg program. De ettől ez még lopás marad...

(Most ne menjünk bele abba, hogy valóban megérdemlik-e a lemezkiadók a 6-8 ezer forintos cd-k árát. Ugyanis ennek csak egy apró töredéke jut el a zenészekhez. Inkább fizetek egy koncertért mint egy cd-ért.)

De attól ez még nem egy szép dolog. Sok mindent másképp kellene csinálnia a gyártóknak és változnának az emberek is. Nem csodálom ha nem akarnak megvenni egy olyan játékot ami szaggat a gépen, mert egy optimalizálatlan szar. Mindez 12-16eFt a boltok polcain. Közbe sokan 100eFt alatti fizetésből élnek havonta. A szórakozás nem épp megfizethető.

De akkor is megmosolyogtat, mikor valaki meglepődik azon, hogy nem csak lopott program létezik! :)

2015. jan. 22. 13:13
 14/15 anonim ***** válasza:
11%
A tengervizes példád megint nem jó példa, mert ha én építek egy ilyet, szabadalmaztatom, és te engedély nélkül odamész, aláraksz egy 100 literes dézsát és addig tekered a pedálját, amíg tele nem lesz, hát csináld, az nem lopás, amíg mást nem akadályozol az ivóvízhez jutással vele. Az is rendben van, ha szétszedsz egy ilyen gépet és otthon összerakod barkácsban, és te használod, mert ha ilyenre képes vagy, úgysem vennéd meg az én termékemet. Ha viszont miután szétszedted, lemásoltad, piacra is dobod és te keresel vele pénzt, az nincs rendben. Ez pedig a játékoknál nem a lemásolás, hanem az, hogy széjjelberheled, kiszeded belőle az engine-t, és piacra dobsz egy saját játékot a fejlesztő munkájából, és pénzt próbálsz vele keresni. Én itt húzom meg a határt a kalózkodás és a lopás között.
2015. jan. 22. 13:52
 15/15 anonim ***** válasza:
55%

Teljesen mindegy ki milyen példával jön - és lehet leszavazgatni egyenként a kommenteket - a warez egy komoly probléma, aminek kárát csak azok veszik észre, akik írják a zenét, vagy alkotják a játékot.

Megvannak a maga jótékony hatásai is, de a jelenlegi tömörült formájában egész egyszerűen kártékony. Aki mást mond, az nem ért hozzá (még ha ezzel bele is szúrok valaki önérzetébe.)

2015. jan. 22. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!