A letöltött játékokat mindig meg kell crackelni, hogy működjenek?
Ha neked van egy ötleted amivel tengervízből üzemanyagot lehet előállítani és én azt az engedélyed nélkül felhasználom (esetleg értékesítem) az lopás?
Hiszen az ötleted megmaradt, még ugyanúgy meg tudod építeni magadnak is, nem? Max nem keresel vele semmit...
Én nem ítélem el azt, aki illegális programokat használ, mert manapság (ha nem ebből élsz) akkor elég nehéz némelyik program árát kitermelni. Minden ember gépén van 1-2 letöltött zene vagy film, esetleg program. De ettől ez még lopás marad...
(Most ne menjünk bele abba, hogy valóban megérdemlik-e a lemezkiadók a 6-8 ezer forintos cd-k árát. Ugyanis ennek csak egy apró töredéke jut el a zenészekhez. Inkább fizetek egy koncertért mint egy cd-ért.)
De attól ez még nem egy szép dolog. Sok mindent másképp kellene csinálnia a gyártóknak és változnának az emberek is. Nem csodálom ha nem akarnak megvenni egy olyan játékot ami szaggat a gépen, mert egy optimalizálatlan szar. Mindez 12-16eFt a boltok polcain. Közbe sokan 100eFt alatti fizetésből élnek havonta. A szórakozás nem épp megfizethető.
De akkor is megmosolyogtat, mikor valaki meglepődik azon, hogy nem csak lopott program létezik! :)
Teljesen mindegy ki milyen példával jön - és lehet leszavazgatni egyenként a kommenteket - a warez egy komoly probléma, aminek kárát csak azok veszik észre, akik írják a zenét, vagy alkotják a játékot.
Megvannak a maga jótékony hatásai is, de a jelenlegi tömörült formájában egész egyszerűen kártékony. Aki mást mond, az nem ért hozzá (még ha ezzel bele is szúrok valaki önérzetébe.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!