Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A letöltött játékokat mindig...

A letöltött játékokat mindig meg kell crackelni, hogy működjenek?

Figyelt kérdés
2015. jan. 22. 06:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
amit nem veszel meg és letöltöd, azt igen (99.9%-ban)
2015. jan. 22. 06:32
 2/15 anonim ***** válasza:
54%

A jövő generációja! :D

Hallottál olyanról, hogy pénz? És arról hogy vásárlás?

Na, a pénzzel lehet vásárolni. Ha fizetsz valamiért akkor nem szükséges ellopni, odaadják a pénzért cserébe... durva mi?

Egyébként vannak ingyenes játékok is. Nem nagyon játszok (mások biztos többet is tudnak felsorolni) nekem most a Team Fortress 2 jut eszembe példának.

2015. jan. 22. 06:34
 3/15 MrPifta ***** válasza:
nem, vannak olyan játékok, amik mennek crack nélkül
2015. jan. 22. 06:38
 4/15 anonim ***** válasza:
36%

Ha ilyenekből állna a játékipar játékos serege, NEM LÉTEZNÉNEK TÖBBÉ JÁTÉKOK. Ebbe sz*rnak bele sokan, mert úgy vannak vele hogy " más megveszi, fenntartja ezt az ipart, én meg lef*som, letőtttöm, úgyis ingyen van."

Néha ez kicsit dühítő tud lenni..

Am többségét igen, de minden letöltött cucc-nál levan írva, hogy hogyan kell elindítani.

Egyébként tudtátok, hogy a legtöbb torrentes (aki feltölti, pl Razor, stb) meg is veszi a produktumokat?

2015. jan. 22. 07:45
 5/15 anonim ***** válasza:
A játékok 99,9999%-ánál van .nfo file, ezt megnyitva el lehet olvasni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy tudj vele játszani.
2015. jan. 22. 07:50
 6/15 anonim ***** válasza:
36%
Éppenséggel meg is lehet venni, ha nem vagy tolvaj.
2015. jan. 22. 09:20
 7/15 anonim ***** válasza:
42%

Én - tegyük hozzá, programozóként - sokakkal ellentétben azért nem küldeném máglyára azt, aki nem fizet egy játékért. Hogy miért? Kifejtem.

Egy ZS-kategóriás játék kerül piaci áron 2-5 ezer forintba. Olyanok, mint az utcatisztító szimulátor, ami azért valljuk be, nem a szórakozás csúcsa. Ez az én meglátásom szerint a megfizethető kategória.

Egy közepes kategóriájú játék kerül 5-10 ezerbe. Egy valóban jó(nak mondott) játék 10-20 ezer forintba. Én erre már azt mondom, hogy irreálisan magas. Ráadásul az ember nem csak egy dologgal szeretne játszani, havonta 20 ezret meg kiadni játékra én irreálisan soknak tartom. (Az átlagos jövedelmekhez viszonyítva. Mert ugye nem mindenki lehet cégvezető az apja cégénél, nincs mindenkinek külföldön dolgozó apja/anyja, és átlagos fizetés mellett, 2 gyereket nevelve, taníttatva, öltöztetve, a rezsit, és neadjisten házrészletet is fizetve, nem igazán marad erre keret.)

Félreértés ne essék, adtam én már ki jópárezret játékokra. Olyan is volt, hogy letöltöttem a játékot, tetszett, ezért megvettem, mert tartottam értékesnek annyira, hogy fizessek érte, na meg jó érzés tudni, hogy megvan eredetiben is. Viszont vegyük azt is számításba, hogy nem biztos, hogy a szülő a villanyszámla feladása helyett inkább a gyereknek játékszoftverre költi a pénzét. Persze, lehet mondani, hogy vannak ingyenes játékok, meg hogy Assassin's Creed Unity helyett inkább aknakeresőzzön, csak az nem biztos, hogy ugyanazt a játékélményt fogja nyújtani.

Arról nem is beszélve, hogy egy másolásvédett játékról még használható biztonsági másolatot sem készíthetsz (legalábbis egy átlagos felhasználó nem képes rá), holott kemény pénzeket fizettél érte...

A lopással való torz hasonlítgatást meg inkább hagyjuk. A kettő között van egy nagyon nagy lényegi különbség: az, hogy a letöltéssel fizikailag te semmit nem lopsz el, szemben azzal, ha mondjuk ellopsz egy biciklit.

2015. jan. 22. 11:13
 8/15 anonim ***** válasza:
39%

Én csak eredetivel játszom, és 66k a fizetésem, aminek felét haza adom. Nem költök tízezreket játékokra, ha meg esetleg valami új jelenik meg, amit nem bírok kivárni, letöltöm, és megveszem ha 1-2 év múlva lemegy az ára.

HumbleBundle, BundleStars, Steam árazások, szerintem nem kell sokat költeni ahhoz, hogy jól érezze magát az ember. Ahhoz persze már hozzászoktunk, hogy egyből, azonnal, MÁRIS kell ami épp megjelenik.. Nem úgy megy mint régen, hogy "húúú a szomszéd srácnak megvan ez a játék! Menjünk át hozzá", Hanem mindenki fel van háborodva hogy f**s a warez verzió, elhíresztelik hogy a játék bugos, és kialakul a közvélemény.. Nah de ez már egy egészen másik téma.

2015. jan. 22. 11:30
 9/15 anonim ***** válasza:
27%
A "zenelopás" és "szoftverlopás" tekintetében mindig elfelejtik azt a magas erkölcsi érzékkel rendelkező emberek, hogy azért nincs reális kára annak, hogy Pistike letölti Modern Warfare 2-t, vagy esetleg a Megadeth 1991-es mittudoménmelyik albumát, mert ha nem töltené le, akkor sem venné meg, sőt, az a másik sokmillió sem, aki ugyanúgy letöltötte. Ha fizikailag és erkölcsileg és minden módon meggátolnák azt, hogy az emberek másolgassák a cuccokat, ezek mind-mind feledésbe merülnének, 16 évesen senki sem fog pénzt adni azért, hogy meghallgassa azt a zenét, amit az apja hallgatott, vagy hogy egy olyan játékkal játsszon, amit a haverjai nagy része nem vesz meg ugyanezért.
2015. jan. 22. 11:32
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

Itt nem arról van szó, hogy meg kell kövezni a letöltésért. Sokan csináljuk, szent ember nincs!

Amin fennakadtam az maga a kérdés, tehát úgy tette fel, mintha csak lopni lehetne. Mondhatni, szinte meglepődve, hogy talán más is létezhet?! De lehet ez csak nekem tűnt így, nem kell komolyan venni a hozzászólásom! :)

(És de, egyenértékű, de a biciklis példa nem jó. Inkább azt mondanám nem egyenértékű azzal ha valaki ellop egy generátort. De a generátor által termelt áram lopása is lopás.)

2015. jan. 22. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!