Mitől lehet ez a Lubuntun ez a boot hiba? Hogy javítsam ki?
Figyelt kérdés
A Lubuntu bekapcsolása 2 percig tart kb
Bootolás közben mindig kiírja hogy „ a lemezmeghajtó dev/mapper/cryptswap1 nem áll készen vagy nincs jelen. S: folytassa a várakozást
Én semmilyen billetyűt nem nyomtam le , és bebootolt úgy is , de azért zavaró hogy ezt minden bekapcsolásnál kiírja..
2015. jan. 22. 00:02
1/7 A kérdező kommentje:
*Mitől lehet Lubuntun ez a boot hiba ?
2015. jan. 22. 00:04
2/7 anonim válasza:
Nekem van egy tippem: valószínűleg a /etc/fstab fájl hibásan van kitöltve, azaz szerepel benne egy hibás meghajtóazonosító.
3/7 A kérdező kommentje:
Oké , és ha ez a probléma áll fent akkor van rá megoldás ?
2015. jan. 22. 00:54
4/7 Tom Benko válasza:
Újra kell építeni az fstabot.
5/7 anonim válasza:
Fölraksz egy gparted-et, ha még nincs fenn
Rámész benne az egyes meghajtókra jobb klikk, információ
Megjegyzed az UUID rovatban levő sorozatot
Megnyitod a /etc/fstab fájlt root joggal, és ha szerepel benne ezektól eltérő azonosító, akkor átjavítod.
6/7 Tom Benko válasza:
Mondjuk egy ls -l /dev/disk/by-uuid megoldja, kiírja, melyik partícióhoz melyik UUID tartozik link formájában.
7/7 anonim válasza:
Nálam is volt ilyen, amikor az ntfs kötetet nem akarta benyelni.
Nálam ez a program segített a dolgon, kattintgatástos módszerrel újra becsatoltam az ntfs kötetet ide: /media/6B6D9AAD588ECBA6.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!