Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha word ben levédek egy...

Ha word ben levédek egy dokumentumot jelszóval, akkor az mennyire biztonságos? Ki lehet játszani valahogy?

Figyelt kérdés

Pl feltöltök egy weboldalra ilyen jelszóval védett word .doc fájlt, és ha valaki azt letölti aki nem tudja a jelszót az kitudja valahogy játszani, vagy feltörni?

Nem ilyen mezei júzerekre gondolok, hanem olyanokra akik nálam többet tudnak, viszont nincs hekker szintű ismeretük.

Nem világmegváltó titkos információt védenék le, csak privát dolgot, egy másik vagy több másik embernek, hogy csak ők tudják megnyitni.

2010. febr. 2. 19:51
 1/10 czibles ***** válasza:
0%
ha tudják használni a google-t, akkor meg fogják tudni nyitni.
2010. febr. 2. 20:02
 2/10 anonim ***** válasza:
attól függ milyen kódolás... ha 128bites kulcsal véded le, soha az életben nem fogja feltörni... :) de elég 64bites kódolás is, mert amatör azt sem tudja..csak ne az alapot, mert azt egy kis progival lazán meglehet nyitni..
2010. febr. 2. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
A Word doksit elég egyszerű megtörni.
2010. febr. 2. 20:59
 4/10 czibles ***** válasza:

a .doc-ot úgy titkosítod ahogy akarod, jegyzettömbe megnyitva meg tudod nézni a jelszót hozzá.

(szerintem .docx-ben is)

2010. febr. 2. 21:03
 5/10 A kérdező kommentje:

20:10

Mondanál ilyen programot?

20:59

Ha olyan egyszerű akkor mond már el pár szóban hogyan.

21:53

Te ha jegyzettömbbel megnyitsz egy .doc fájlt, akkor abból hogy olvasod ki a jelszavát?

Mert a jegyzettömb nyers szöveget használ, míg a word formázottat.

Felrakok data.hu ra egy .doc fájlt, amit elvédek jelszóval. Töltsétek le és fejtsétek meg a jelszót és/vagy olvassátok el a tartalmát.

Kiváncsi vagyok hánynak sikerül akik itt írtak, hogy egyszerü. De hogy ne csak első megfejtő legyen,

aki jut valamire az kérem írja meg privátban mit talált a .doc fájlban.

A fájl: *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. febr. 2. 21:51
 6/10 czibles ***** válasza:

21:03 vagyok:

többek közt igy csinálnám:

[link]

nem wint-t használok igy jegyzettömben nem tudom megnyitni.

2010. febr. 2. 22:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát ez a videó nekem nem sokat tud mondani, egyrészről mert rossz a minősége (olvashatatlan rajta a "szöveg"), angol tudásom eléggé gyenge. Ha megis nyitom a jegyzettömbel, még úgysem találom benne a jelszót, hogy tudom mit kell keresnem. Persze nem azt mondom, hogy nem lehet, csupán, hogy ha fel akarnák törni egy ilyen fájlt akkor eszerint a tutorial szerint nem tudnám.
2010. febr. 2. 23:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem vagyok hozzáértő, de pár perc keresés után ezt az oldalt találtam:

Bár fizetős, de ingyenesen is mutat egy kicsit a szövegből:

"Ady Endre:

Servo ocellos tuos

Senescentibus tento

Manus tuas manibus,"

Ezek szerint egyáltalán nem olyan bonyolult a dolog.

Esetleg a (védett) dokumentumot csomagold egy jelszóval védett rar fájlba! Gondolom, hogy ez se nyújt teljes védelmet (haha, az nincs is :P) de egy fokkal biztos jobb.

2010. febr. 5. 19:06
 9/10 anonim ***** válasza:

úú, bocs, nem vettem észre, hogy privátot kértél :$

ne haragudj, én meg leírtam ide... bár 3 nap alatt hátha válaszoltak már az elsők :)

2010. febr. 5. 19:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Még senki nem válaszolt te vagy az első részletmegfejtő.
2010. febr. 5. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!