Word dokumentumot hogyan lehet kisebb méretűvé tenni? (Egy beillesztett fotó miatt nagy. ) Segítség!
A kép sarka felé viszed az egeret, és mikor az átalakul megnyomod az egér gombot, nyomva tartod és kisebb méretűre húzod.
Ha meg nem akarod hogy a szöveggel egyen egy sorba és tetszőleges helyre húznád, jobbkatt rá--> Kép formázása --> Elrendezés (fül)..
(Word 2003)
Jajj POC, félreérted a kérdésem. Ez rendben amit leírtál, épp ezt csináltam, vagyis össze zsugorítottam a képet ránézésre. Viszont ami a bajom, hogy ettől a fájl mérete ugyanolyan óriási maradt... Na érted... nem tudom szakszerűen megfogalmazni. :) Tehát megabájtilag... Nem tudom levélbe csatolni, akkora.
Na ezzel mit kezdjek? (A sírás és jajjveszékelés helyett... :-))
Hát akkor a beszúrandó kép fájl méretét csökkentsd.
Én az IrfanView -et szoktam használni (mellesleg képnézetésre is kiváló, nagyon gyors)
Itt a program:
Itt a magyarítás:
Miután felraktad ebben a sorrendben Options menü --> Change Language kiválasztod a magyart -->OK
Ez után megnyitod a képet vele. Kép menü --> Méretváltoztatás. Ha JPG -be mented utána, még a minőségén is butíthatsz, hogy kisebb legyen a fájlméret.
Milyen képformátum? Konvertáld át, használj .jpg-t.
A kép méretét, felbontását csökkentheted a legtöbb képszerkesztővel, (van Word-od, akkor van Office, ennek része a MS Office Picture Manager - lásd: [link] ) ezáltal a fájlméret is csökken.
...vagy online képátméretező:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!