Hogyan, mivel tudnék egy képből szabályos kör formában kivágni?
Ennél pontosabban hogy írjam le? Azt szeretném, hogy egy normális, téglalap alakú képből kivágjak egy kört, és eredményképp egy kör formájú képem legyen.
Csak a picasat ismerem, de ott nem tudok. Phtotoshop is van a gépen, nem nagyon tudom kezelni, de megpróbáltam vele kivágni, nem ment, nem tudom, hogy kéne. Gimp is van, de nem tudom, azzal hogy kell vagy lehet-e.
Máris sikerült pontosabban leírni -- például egyszerre kiderült, hogy nem a lyukas képre, hanem magára a kivágott részre van szükséged. Ez máris kizár néhány további kérdést, de továbbra is homályban hagyja, hogyan akarod használni a kapott képet. Na mindegy, nem nekem fontos.
Gimp: Az Ellipsziskijelölő használata közben nyomd a Shift gombot is, akkor szabályos kört húz. Amikor megfelelő helyen van a kijelölés, Ctrl+C, utána Shift+Ctrl+V. Ha a körön kívüli részek átlátszóságát meg akarod őrizni, exportáld PNG formátumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!