Csak én gondolom azt, hogy Linux-nál a Unity és a Gnome 3 egyszerűen használhatatlan? Miért erőlteti a Canonical a unity-t?
Nem csak te gondolod, de ez a téma már lerágott csont.
A Unity előtt is létezett az X/K/LUbuntu kiadás, szóval nem véletlen, csak nem a Unity az oka.
Szerencsére nincs ráerőszakolva senkire, bárki letörölheti, cserélheti szabadon.
Én szeretem a Unityt és a Gnome3-at is. Mindössze megszokás kérdése. Javarészt munkára, böngészésre, levelezésre használom a gépet, oda pont tökéletes ez a két felület is.
Többnyire azoknak csípi a szemét az Unity és a Gnome3 mássága, akik nem tudnak elszakadni a megszokásaiktól, vagy egyszerűen csak abban élik ki magukat, hogy mindent testre akarnak szabni a gépükön. Én azt hiszem kinőttem már abból, hogy agyonhekkeljem a masinát, én egyszerűen csak használni akarom a gépet, és ezt az igényt pl az alap Ubuntu maximálisan kielégíti.
Igazából azt kéne felakasztani, aki kitalálta, hogy a Unity jó úgy, ahogy most bevezették. Egy vacak szerintem. Sokat ki lehetne belőle hozni, de sem az indokolatlanul lassú és hót felesleges főmenüje, sem a baloldali sávja nem kellene bele.
Személyes kedvenceim a Cinnamon, KDE (örök kedvenc, csak lassú és bugos), LXDE (gyors, apró, szerethető).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!