Win 7-nél hogyan tudnám beállítani, hogy az ablakokat a tálca fölött mutassa?
A tálca tulajdonságoknál csak ezek a beállítási lehetőségek vannak:
- A tálca zárolása
- A tálca automatikus elrejtése
- Kis ikonok használata
- Tálca helye a képernyőn
- Tálcagombok
- Értesítési terület
Én olyan beállítási lehetőségre gondoltam, mint ami xp-nél is volt: "a tálca legyen mindig látható az ablak előtt". Ha itt kipipálatlanul hagytad, akkor a tálca mindig a háttérbe ment, ha egy ablakot fölé húztál.
Nincs ilyen Win 7-nél? Valahogy nem lehet megoldani?
* Köszi a gyors reagálást!
én azt hittem az automatikus elrejtést keresed. na erre már nem is emlékszem az xp-s korszakból :)
szerintem nincs ilyen lehetőség benne (vagyis így biztos nincs) esetleg lehet regeditből még megoldható valahogy, de erre nem találtam megoldást. És gondolom az sem igazi megoldás ha kilövöd az explorer-t (tálcát) mint folyamatot. Szóval marad az automatikus elrejtés.
Nemrég lecseréltem a veterán gépemet, ami elég hosszú ideig szolgált, és amin Win XP volt. Az újabb gépen már Win 7 van, és most van egy csomó újdonság a számomra. (Tudom, hogy jócskán le vagyok maradva; ha lehet, ne szívassatok ezzel) :)
Igazából a "probléma" a szokatlanságából fakad. Nem okoz komoly problémát, csak zavar egy kicsit, és gondoltam, hogy ha van rá valami orvoslás, akkor körbeérdeklődöm. Ha nincs, akkor meg lesz*rom! :)
*Egyébként furcsállom, hogy pár beállítási lehetőség, ami egy régebbi op.rendszerben alap volt, azt egy újabból meg kihagyják. Na, mindegy...
Köszi a gyors válaszokat! :D
Az automatikus elrejtés nem jó?
Majdnem ugyanazt csinálja.
"Kényszerűségből", egyelőre ezzel a beállítással használom, aztán majd lassan hozzászoktatom az agyam a W7 sznobizmusához. :) De be kell, hogy valljam: ettől a tálcaelrejtéstől már xp alatt is jojózott a szemem. :) Le-föl ugrál a tálca: agyrém! 8I
Az "ablakok mögé rejtés" kicsivel egyszerűbbé tette a kezelhetőséget; ezért is furcsállom, hogy (több, apróbb, és hasznos beállítási lehetőségekkel egyetemben) az újabb op.rendszerekből kihagyták ezt a ziccert... Na, de mindegy is... Túlélem!!!!!!
- Miéééééérrrrrttttt?????!!!!!!!! *térdre rogy és égbe kiállt* :)
"feladatkezelőből gyilkold meg az exploer.exe-t, és akkor nem lesz tálca". Igen ám, csakhogy ezzel a mappaablakok is eltűnnek, szóval sok esetben nem lenne értelme. (Egyébként ismerem ezt a módszert. Szoktam is használni, mikor az explorer használja a pendrive-ot, és nem tudom "tőle" biztonságosan eltávolítani azt. Ilyenkor kilövöm, majd feladatkezelő - futtatás: explorer - hardver bizt. eltávolítása, és ekkor húzom ki (szóval ismerem)).
Azt viszont nem értem, hogy mitől válna használhatatlanná a tálca... Egy billentyűnyomással előtérbe lehet(ett) hozni xp-nél, vagy, ha rákattintasz egérrer a tálca egy kis részére, akkor is előtérbe jön. :/
Egyébként, megismétlem: nem eget rengető probléma, csak megérdeklődtem, hogy van-e rá valami ép. megoldás. Nincs. Hozzászokom. Egyébként már le is vettem a tálca automatikus elrejtését - mindig is utáltam -, szóval standard nyomom... Szokom a krumplifőzeléket a wellington-bélszín után... Ilyen az élet... Egyszer fent, utána örökké a pokolban rohadsz... miközben néhány kiátkozott pap, bőrszerkóban, lúdtollal csiklandozza a karóhoz rögzített testedet... mindörökké... és tehetetlen vagy... vagy nem! :D
* Köszi a válaszokat! "Már, csak" megszokásból nyomogatom a zöld kezet... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!