Milyen videó szerkesztőt ajánlotok? Vagy valaki ért a Sony Vegas Pro 10-hez?
Bloghoz szeretnék videókat csinálni. A movie markerrel nem vagyok megelégedve, a vegashoz meg sajnos nem értek (angol nyelv tudás nulla). Ha valaki tud valami jó szerkesztőt,akkor azt meg köszönném. Vagy ha valakinek van türelme és ideje,akkor "tanítgathatna" a vegas kezelésében.
m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Hi6wMZT9iDQ
Kb. ilyesmi videókat szeretnék csinálni. Aki ezt a videót csinálta,azt mondta,hogy Sony Vegas Pro 10-el csinálta, és nincs ideje "tanítani".
Szóval aki tud segíteni,az írjon. Előre is köszönöm!
Nem tudom miért mindenki a Sony Vegast akarja használni, vannak tőle jobbak és egyszerűbben kezelhetőek is.
Itt van a legjobbak listája:
Hát...sokan ezt a programot ajánloták,de a használatát már senki se magyarázta el.
Köszi :) majd megnézegetem,ezeket a programokat.
Én személy szerint sose voltam oda a vegas-ért. Nem rossz, de a premier pro valahogy jobban kézre állt. (arról nem is beszélve, hogy minden adobe termékkel tökéletes összedolgozik)
Otthoni használatra ezt javaslom:
Ilyen videó készíthető ezzel is. (Mondjuk ha ilyet csinálsz, akkor majd kevésbé szar minőségben tedd, mert amit linkeltél az elég borzalmas. :))
Sok segédlet van hozzá és ha meg akarnád venni, akkor megfizethető 15-17eFt körüli ára van.
Nem sikerült. Ez egy védőbeszéd volt a Sony Vegas mellett, ugyanezt le lehetett volna írni a Corelról, vagy a Cyber Linkről is. Felhasználóbarátság szempontjából nálam ez a kettő viszi a pálmát, semmilyen érv nem szól ellenük a Sony Vegassal szemben.
Van egy csomó jó program (amit linkeltem), mindegyik használható paraszti logikával (talán az Adobe kivételével), de mintha csak egyet ismernének az emberek, a Sony Vegast. Egyszerűen nem értem.
Azért én megvédeném az Adobe-t is. Szerintem nem olyan nehéz elsajátítani. A felépítése is logikus (csak más az elv). És a multicamhoz sem kell pilótavizsga, mikor először csináltam benne kb 4-5 perc alatt megértettem mit-hogy kell.
A népszerűsége talán abban rejlik, hogy nem mai darab. Elég korán elég jót tudott produkálni. Sok funkciót ő hozott be. (Ha nem is elsőnek, de másodiknak biztos.) A mostani feltörekvő programok pedig próbálják utolérni a nagyokat. Pinnacle Studio alig tudott még valamit, mikor a sonic már egyre jobban hagyta kibontakozni az embereket. Én egy program jóságát 2 tényező alapján mérem le: 1) mekkora alkotói szabadságot nyújt, 2) mennyire lehet vele minőségi munkát végezni.
Amiben a sonic (mostmár sony) nagyot alkotott, hogy hamar megvalósította az első pontot.
Szerintem idő kell míg megismerik az emberek a többi programot is.
Egyébként a final cut is elég népszerű csak nem nálunk. USA-ban, ahol sokkal többen használnak mac-et, vele együtt a final cut-ot is.
És a felsorolásból az AVID media composer-ét sem lenne szabad kihagynunk.
#7: arról volt szó, hogy miért népszerű a Vegas, nem arról, hogy a többi miért nem. Ha arra is kíváncsi vagy, így fejből kettőt tudok mondani:
A Corelnak a Corel Draw miatt van rossz szájíze, valamiért a Corel szó hallatán csak azoknak gyúlik gyertyaláng a szívében, akik imádták a Corel Draw-t, mindenki más ódzkodik a névtől.
A CyberLink Power Directornak meg a rosszemlékű PowerDVD lejátszó miatt, ami majdnem jó volt, de pont nem.
A népszerűség ilyen apró dolgokon is múlik.
Az, meg hogy kinek mi a "jobb", teljesen egyéni, de úgy fest, hogy az átlag netes felhasználó, aki mások youtube-videóit húzza le és vagdossa össze, esetleg játékos videókat vág magáról, jelen pillanatban a Vegas az ideális, különben nem használnák ennyien. És ne feledd, hogy minél népszerűbb valami, annál népszerűbb lesz, mert azt ajánlják.
Te pl. mikor tömörítettél utoljára zenét ogg-ba? Vagy realmédiába? Esetleg mp3 pro-ba? Vagy akár töltöttél le ilyen forámtumokat? Pedig ezek közül mindegyiknek vannak előnyei az mp3-mal szemben. A divatban nem kell feltétlenül logikát keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!