Megtelt a merevlemezem pedig van szabad helyem, miért?
A gyökérben a pagefile.sys (lapozófájl) és a hiberfil.sys (hibernációs fájl) is benne van ebben? Ha pl. 4 giga RAM-od van, akkor 7 már benne is van ezekben. Egyébként az összes mappa kijelölésével nem tudsz releváns adatot kapni, mert a fél rendszer a winsxs-ből van linkelve, és azon belül is egy csomó minden egymásra. Gyakorlatilag képtelenség a valós méretét kiszámolni.
Egyébként egy C: meghajtónak nem 33, hanem 70-80 gigának kéne lenni, úgy férsz el rajta kényelmesen. Még a 120 se lenne túlzás.
Ráadásul a file méretek összege mindenképpen kisebb érték mint az amennyi helyet a file-ok valóban elfoglalnak.
Ez a file rendszer sajátossága és akkor szokott jelentős lenni a különbség, amikor nagyon sok file van.
Én eddig 32GB-al használtam a C-t és a Windows elfért benne rendesen,ráadásul az összes file amit a programok generálnak,és eddig ahánszor megnéztem összeadva a mappákat általában helyes adatot adtak a méretükről és a probléma megoldódott,a rendszer visszaállítási pontokat CCleaner segítségével nem sikerült letörölnöm viszont a windows saját törlési gombjával sikerült felszabadítani annyi helyet amennyivel elvan a windows.
A megoldás: keresőbe->rendszervisszaállítási pont létrehozása->Beállítás gomb->Törlés gomb,és a csúszkán lejjebb vettem a méretet 25%-ra,ez megoldotta a problémát.
Akkor mégsem az összes file méretét számoltad össze :-)
"eddig ahánszor megnéztem összeadva a mappákat általában helyes adatot adtak a méretükről"
A file-ok összméretéről és az általuk elfoglalt hely méretéről egyébként tájékozódhatsz a totalcommander segítségével.
Kijelölöd az összes file-t és könyvtárat a meghajtón és nyomsz egy Ctrl-L-t.
Külön kiírja mennyi a file-ok összmérete és külön hogy mennyi helyet foglalnak el valójában.
NTFS filerendszer esetén 16GB foglalásnál 121 ezer file mellett ez kb 100 megabyte eltérés normál esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!