Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megtelt a merevlemezem pedig...

Megtelt a merevlemezem pedig van szabad helyem, miért?

Figyelt kérdés
Egy 250GB-os HDD van a gépemben,ami ketté van particionálva egy C és egy D meghajtóra.A C-n csak a Windows-t tárolom,a D-re mentek mindent.(Játék,program stb).Azt írja a C meghajtó tulajdonsága hogy 29GB foglalt és már alig van helyem a C-n mivel 32,8GB a C meghajtóm.Amikor a C-n kijelölöm az összes mappát és megnézem a tulajdonságát csak 21,7GB van foglalva szóval eltűnt jóformán 10GB szabad helyem,így 12GB szabad helynek kéne rajta lennie nem pedig csak 3-nak.Rendszervisszaállítási pontokat töröltem,CCleaner szabad hely törlését használtam,WinOptimizer-t használtam,megnéztem a rejtett mappákat összesen csak 1 GB volt Appdatával és ProgramDatával együtt.Nem tudom mit tudok még csinálni hogy visszanyerjem.

#winchester #partíció #Eltűnt szabad hely
2014. nov. 30. 23:42
 1/4 anonim ***** válasza:

A gyökérben a pagefile.sys (lapozófájl) és a hiberfil.sys (hibernációs fájl) is benne van ebben? Ha pl. 4 giga RAM-od van, akkor 7 már benne is van ezekben. Egyébként az összes mappa kijelölésével nem tudsz releváns adatot kapni, mert a fél rendszer a winsxs-ből van linkelve, és azon belül is egy csomó minden egymásra. Gyakorlatilag képtelenség a valós méretét kiszámolni.

Egyébként egy C: meghajtónak nem 33, hanem 70-80 gigának kéne lenni, úgy férsz el rajta kényelmesen. Még a 120 se lenne túlzás.

2014. dec. 1. 00:28
 2/4 Szirty ***** válasza:

Ráadásul a file méretek összege mindenképpen kisebb érték mint az amennyi helyet a file-ok valóban elfoglalnak.

Ez a file rendszer sajátossága és akkor szokott jelentős lenni a különbség, amikor nagyon sok file van.

2014. dec. 1. 15:59
 3/4 A kérdező kommentje:

Én eddig 32GB-al használtam a C-t és a Windows elfért benne rendesen,ráadásul az összes file amit a programok generálnak,és eddig ahánszor megnéztem összeadva a mappákat általában helyes adatot adtak a méretükről és a probléma megoldódott,a rendszer visszaállítási pontokat CCleaner segítségével nem sikerült letörölnöm viszont a windows saját törlési gombjával sikerült felszabadítani annyi helyet amennyivel elvan a windows.

A megoldás: keresőbe->rendszervisszaállítási pont létrehozása->Beállítás gomb->Törlés gomb,és a csúszkán lejjebb vettem a méretet 25%-ra,ez megoldotta a problémát.

2014. dec. 1. 22:11
 4/4 Szirty ***** válasza:

Akkor mégsem az összes file méretét számoltad össze :-)

"eddig ahánszor megnéztem összeadva a mappákat általában helyes adatot adtak a méretükről"

A file-ok összméretéről és az általuk elfoglalt hely méretéről egyébként tájékozódhatsz a totalcommander segítségével.

Kijelölöd az összes file-t és könyvtárat a meghajtón és nyomsz egy Ctrl-L-t.

Külön kiírja mennyi a file-ok összmérete és külön hogy mennyi helyet foglalnak el valójában.

NTFS filerendszer esetén 16GB foglalásnál 121 ezer file mellett ez kb 100 megabyte eltérés normál esetben.

2014. dec. 2. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!