Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem bootolja be a...

Miért nem bootolja be a Windows 7 lemezt?

Figyelt kérdés
Windows 7 OS rendszerű gépet szeretnék újratelepíteni, letöltöttem a Win 7 telepítő lemezét, kiírtam bootolható formában, de valami oknál fogva nem akarja bebootolni a lemezt. Egyszerűen nem ismeri fel olyan mit hogy ha a gépbe se lenne a lemez. Pedig már vagy 5-ször telepítettem ezzel a lemezzel OS-t más gépekre. A BIOSban beállítom hogy 1.-nek DVD-ről bootoljon, elmentem újraindul a gép, de nem tud bootolni. Azt írja ki hogy vagy indítsam HDD-ről a rendszert, vagy rakjak be lemezt a gépbe. Néztem már SATA, IDE beállításokat de nem nyúltam hozzá. A boot menüben sem ír olyat hogy "boot from other device" Mit tegyek?

2014. nov. 26. 18:57
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, és az alaplap: ASRock P41C-DE
2014. nov. 26. 18:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Vagy most adta meg magát a lemez. Ha Windows indítása után berakod a lemezt, tudja olvasni a gép?
2014. nov. 26. 19:04
 3/9 A kérdező kommentje:
Persze.
2014. nov. 26. 19:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet a BIOS halt meg, ha kiírja, hogy rakj be rendszerlemezt, és bent van a lemez, lenyomod az entert akkor is újra azt írja ki?

Utolsó lehetőségként esetleg új lemezt venni és kiírni egy új bootolható wint.

2014. nov. 26. 19:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, ugyan azt írja ki. Nem hiszem hogy meghalt, mert HDD-ről ugyanúgy betudom bootolni, minden megy normálisan. Csak DVD-ről nem akarja valamiért. :S
2014. nov. 26. 21:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg érdemes új lemezre kiírni megint az op installációt. Ha azzal sem megy, akkor biztosan a géppel van gond.
2014. nov. 27. 00:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Azért akarom újra rakni a gépet mert szerintem valami vírus ütött be ami miatt a gép semmilyen telepített programot nem ismer fel. Ahogy belép az asztalra egyből kiírja hogy az automatikusan induló programokat társítani kell. Szinte semmit sem tudok csinálni a gépen. Lehet ez a probléma forrása?
2014. nov. 27. 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Még ez is lehet, de én azért megpróbálnám az új dvd-t de ha nagyon el vagy keseredve akkor format c: /fs:....

De ezt azért nem ajánlanám első körben.

2014. nov. 27. 15:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Igazad volt, a lemezzel volt a gond! Köszönöm a segítséget!
2014. nov. 28. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!