Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel-ben melyik függvénnyel...

Excel-ben melyik függvénnyel és hogyan lehet kiszámolni, hogy hány nő van egy oszlopban?

Figyelt kérdés
2014. nov. 23. 17:34
 1/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Igy elsőre talán a SZUMHA függvény segithet :

=SZUMHA(A1:A4;"Nő";B1:B4)

Ahol A1:A4 tartományban van/vannak a "Nő" feliratok (és másfajta feliratok is).

B1:B4 tartományban pedig az, hogy hányan vannak tehát a darabszám.

Sok sikert.

Üdv.

2014. nov. 23. 18:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, rosszul írtam le a kérdést: női és férfi nevek alapján kell a női nevek darabszámát képlettel megadni.
2014. nov. 23. 20:32
 3/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Szerintem ezt csak segédtáblával és segéd oszloppal lehet megoldani.

Tehát felveszel egy segédtáblát amibe beirod a női neveket (az összeset - vagy abból a táblából a neveket amiben meg kell számolni a női neveket) megkülönbözteted őket pl. női nevek 1-est kapnak a férfi nevek 0-ást.

Sorba rendezteted a segéd táblát név szerint.

Most már csak a segéd oszlopot kell felvenni és egy fkeres függvény kell összehozni, majd szummázni a segéd oszlopot és megkapod az eredményt. (pl. Fkresre : =FKERES(A2;Munka2!$A$1:$B$500;2;IGAZ, a szummázás gondolom megy)

Sok sikert.

Üdv.

2014. nov. 24. 07:21
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi, erre gondoltam
2014. nov. 24. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!