Melyik Excel függvénnyel tudom kiszámolni?
Köszönöm a válaszokat, bár még nem sikerült megoldani :) mert nincs ami összegezze a számok előfordulási számát (hogy hányszor szerepelt, és ez alapján melyik a legkevesebbszer)
lehet teljesen egyszerű a dolog, csak én is berozsdásodtam :)
én meg most érettségiztem infóból, elég jól is sikerült, meg jó is vagyok belőle, de ez nagyon bekavar :D
vagy csak lehet azért mert nem aludtam, és holnap egyből rájövök, de bosszant nagyon hogy nem tudom, már kb 2 órája ennek nézek utána.. :D
a durva hogy az ellenkezőjét tudnám, az a =módusz(a1:a6)
például... ez megkeresi a legtöbbször előforduló számot, na ennek kellene az ellenkezője:D
Én csinálnék két segédoszlopot:
A1:A11 az összegek oszlopa, segéd1: =DARABTELI(A$1:A$11;A1) és végig A1-től A11-ig megmondja, hogy melyik szám hányszor fordul elő. Ezután mellémásolnám az összegek oszlopát, majd fkeres-sel megkeresném a legkevesebbszer előfordulót, =FKERES(MIN(C1:C11);C1:D11;2;HAMIS) ahol a C oszlop a Darabteli oszlopa, D oszlop az átmásolt összegek oszlopa.
hoppá, ez már így is jól hangzik, dereng valami :D
úgyhogy neki esek hamar megpróbálom.
köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!