Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet eltüntetni az...

Hogyan lehet eltüntetni az asztalról a lomtár ikont?

Figyelt kérdés
2008. aug. 15. 06:06
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha Windows verzióra gondolsz, én úgy tudom, hogy sehogy. Ahogy a Sajátgép, a Lomtár is az asztalra van odatervezve, eltűntethetetlen.
2008. aug. 15. 12:55
 2/9 A kérdező kommentje:

windows xp... igen arra gondolok

a lomtárat is meg a sajátgépet is el lehet tűntetni.. a sajátgépet könnyen.a lomtárhoz viszont kell egy kis trükk csak rég csináltam és nemtom potosan. ezért kértem segítséget ;)

2008. aug. 15. 13:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Lomtár eltüntetése az Asztalról

Ha nem szeretnénk az Asztalon látni a Lomtár ikonját, töröljük a REGEDIT-tel az alábbi kulcsot. Hogy késobb vissza tudjuk állítani, készítsünk a kulcsról egy biztonsági mentést, ehhez a bejegyzésen klikkeljünk jobb gombbal, majd válasszuk az exportálás pontot.

HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Classes\ CLSID\ {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

2008. aug. 15. 13:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Azért köszi h megválaszolom magamnak a dolgokat.. XD
2008. aug. 15. 13:38
 5/9 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem ne kisérletezz ezzel.Az egyik ismerősöm addig kisérletezett hogy végleg kitörölte a lomtárt a gépből :P Aztán hozzánk jött panaszkodni hogy nem tudja a fölösleges programokat meg a dolgokat letörölni mert nincs meg a lomtár a gépén.
2008. aug. 15. 18:41
 6/9 anonim ***** válasza:
18%
Mért akarod eltűntetni?
2008. aug. 16. 11:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Azért akarom eltűntetni, mert van egy olyan hülye szokásom h semmit nem akarok látni az asztalon. Egyébként ha valakit érdekel akkor sokkal egyszerűbben is el lehet tűnteni a lomtárt meg mindent az asztalról.. :P Jobbklikk az asztalon-->ikonrendezés szempontja--->asztali ikonok megjelenítése :) és nem kell regedittel szórakozni.
2008. aug. 16. 12:36
 8/9 anonim válasza:

ha még nem találtál volna megoldást, ja és gugli a barátod :D

gpedit.msc - user configuration - administrative templates - desktop - Itt le lehet tiltani a Lomtár megjelenítését, fölösleges a registryben turkálni.

[link]

a megjegyzés résznél írja win hogy a beállítás érvénybe léptetéséhez ki majd be kell jelentkezned

2009. febr. 1. 19:56
 9/9 anonim válasza:
100%

Start --> Futtatás --> gpedit.msc --> Bal oldalon lent felügyeleti sablonok --> Jobb oldalon az " Asztal " -->

Lomtár eltüntetése az asztalról, kattints rá kétszer -->

Válaszd ki az engedélyezés -t --> okozd le...

Egy idő után el fog tűnni, ha mégsem akkor indítsd újra a géped, de nem hiszem hogy lesz erre szükség...

Ha újra vissza szeretnéd állítani akkor " Nem konfigurált " gombot válaszd ki és okozd le...

Szívesen... :D

2009. okt. 31. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!