Az Linux rendszereknek (ubuntu) mik az előnyei egy windowshoz képest? (azon kívül hogy ingyenes)
"Bocsánat, nem olvastam el azt a hosszú dolgot"
Igazad van, kár is az ilyesmivel fárasztania magát az embernek. Én se tudnám megmondani hirtelenjében, mit nyertem a te még hosszabb szöveged elolvasásával.
"Ennyi, vita lezárva"
"Ezen nincs is mit vitatkozni többet"
Hát igen, a kellően hangsúlyos ex katedra kijelentések már majdnem tények...
Nos, az első és legfontosabb az, hogy aki linkelte, előnyökről és hátrányokról beszélt. Az oldal címe az, hogy "Why linux is better". Az egész nagyon egyoldalú.
Aztán:
-Felejtsd el a vírusokat
Tévinformáció, van vírus, csak sokkal de sokkal kevesebb. Ez egy költői túlzás.
-Instabil a rendszered?
Minden Linuxos ismerősömnek többször van kernel pánikja, mint nekem kék halálom a windows 7 SP1-gyel (nekem semennyi, szóval nem kunszt). Az való igaz, hogy a linuxos szervereket évekig nem kell újraindítani, de elfelejtik megemlíteni, hogy a Windowsos szerverek sem muszáj, csak ha update-eled.
-A Linux védelmet nyújt számítógéped számára
A Widows is. Sőt, a legjobb védelmet a Dos nyújtja, mert arra tényleg nincs már vírus.
-Nincs több sz*rware:
"Minden az első indítással kezdődik: számtalan ablak nyílik meg, melyek mind csak azt kérik, hogy fizess elő a különböző szolgáltatásokra, antivírusok prémium verziójára, olyan játékokra, amik nem is érdekelnek, olyan munkavégzéshez használatos programokra, amikhez online kell regisztrálni, stb."
Ez szimpla hazugság.
-Ha egyszer már telepítetted a rendszert, miért kellene még mindig telepítgetned?
úgy mondják ezt, mintha a Linuxot sosem kéne update-elni, mert pl kiderül, hogy olyan kernelbug van benne, hogy egy sql injectionnel átveszik a su jogot.
-Felejtsd el az eszközillesztőket!
hazugság, lásd nvidia driver telepítés, ha például egy Nuke-ot futtatnál rendesen
-Frissítsd minden programod egyetlen kattintással!
nincs minden benne az update managerben, és amikor nincs, akkor bizony konzol, szopás, legalábbis nekem, amikor először próbálkoztam, az volt, fórumok bújása, stb
-Miért másolnál egy szoftvert illegálisan, amikor ingyen is hozzájuthatsz?
Az Adobe termékek mellett felsorolt programok a nyomába sem lépnek az eredetinek.
A Microsoft termékek külön is be vannak árazva, és mint Office is, megtéveszés.
A Cubase és Pro Tools mellé felsorolt Ardour pénzbe kerül, és pont itt felejtik el megemlíteni, hogy jaaa, a szabad szoftver nem azt jelenti, hogy ingyenes... Mellesleg a nyomába sem ér. A lista még idejét múlt is.
-Ismerd meg az asztalok legújabb generációját!
Már Windows 98-ra is voltak különböző ingyenes desktop-változatok, sőt egész GUI-kat lehetett letölteni. Illetve Vistáról beszél, idejétmúlt.
-Válaszd ki, milyen legyen az asztalod!
ez a pont ugyanaz, mint az előző, csak más szavakkal
-Miért lesz a Windows napról napra lassabb?
Ugyanazért, amiért a Linux is, ha nem takarítják. Hazugság.
-Környezetvédelem
Jaj, hagyjuk már ezt, egy közepes méretű kutya tartása pedig egyenértékű egy 6 éves Ford Focus káros hatásával szeretett bolygónkra. Parasztvakítás.
-Nincsenek többé backdoorok
Hazugság. Ahány szerverhostingos ismerősöm van, mind arra panaszkodik, hogy valami bug miatt 100-as a load, és leszítta magát, mire megtalálta a backdoort.
-Élvezd az ingyenes és korlátlan támogatást!
lelkes amatőröktől, akik vagy válaszolnak a fórumon, vagy nem. Vagy vegyél Red hat linuxot drága pénzért, és akkor tényleg van rendes támogatás.
-Túl sok az ablak? Használj munkaterületeket!
Már harmadszor futunk bele ugyanabba...
-Nincs többé nagy rendetlenség a Start menüdben
Idejét múlt. Nem azon panaszkodik mindenki egy éve már, hogy hova lett a start menü?
-Belefáradtál már abba, hogy folyton újraindítsd a géped?
Amíg arány volt az nCore-on, egyszer másfél évig nem kapcsoltam ki a Windowsos gépemet, és semmi baja sem volt. Jó, nem cseréltem közben videokártyát benne, az tény, de szerintem a Linuxot is újra kell indítani ilyenhez. De ez csak tipp :P
-Adj még egy esélyt veterán számítógépednek!
Túlzás. Onnan is látszik, hogy "Természetesen a Linux nem fog villámgyorssá tenni egy 12 éves számítógépet", és itt jön a még nagyobb túlzás: "de remekül fog rajta futni és átlagos feladatok elvégzésére alkalmas lesz (a net böngészésére, szövegek írására stb.)". Átlagos netezésre egy 1700 MHz-es Intel Celeron már alkalmatlan, ha van a weboldalon 3 reklám, megeszi reggelire, bármilyen oprendszer legyen is rajta. Levelezni lesz jó és szöveget szerkeszteni, meg mp3-at hallgatni. Már egy HD filmet sem fog kijátszani semmivel. Nincsenek csodák.
-Segíts más országokon és a sajátodon!
parasztvakítás
-Használj AIM-et, MSN-t, ICQ-t és Jabbert egyetlen programmal!
Windowsra is van Pidgin
-Szeretnél egy klassz zenelejátszót?
tölts le bármilyet BÁRMILYEN rendszerre. Kivéve MacOS-re, mert miféle ember az már, aki nem használ iTunes-t?
-Tartsd szemmel az időjárást!
Vista óta van ilyen widget. Miért a Linux előnye ez?
Ha valaki belinkel egy olyan oldalt, amin a Windows-t dicsérik így ész nélkül, azt is szívesen darabokra szedem.
"Ha valaki belinkel egy olyan oldalt, amin a Windows-t dicsérik így ész nélkül, azt is szívesen darabokra szedem.
"
Remélem itt nem arra a személyre gondoltál aki odarakta azt a linket, hanem a belinkelt oldalra. Ez egy játékos formában összeállított weboldal sok képpel, ami bemutatja a két operációs rendszer közötti különbségeket, a Linux előnyeit kidomborítva. Erre a képes-mozaikos elrendezésre azért volt szükség, mert a hosszabb szövegeket nem olvassák el az emberek: "Bocsánat, nem olvastam el azt a hosszú dolgot" . Ezt nem kell "szétszedni", mint ahogy a Red Bull szárnyakat ad szlogent sem veszi szó szerint senki.
A Linux hátrányai is ott vannak, csak nem ilyen szavakkal, hanem hogy miért vagy a Windowshoz kötve. Csúcsprogramok, játékok, új hardver driverei.
Elképesztő, hogy te ezeket nem látod.
"Ennyi, vita lezárva" Más szavakkal: fogd be a pofád, leszarom a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!