Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az Linux rendszereknek (ubuntu...

Az Linux rendszereknek (ubuntu) mik az előnyei egy windowshoz képest? (azon kívül hogy ingyenes)

Figyelt kérdés
2014. nov. 8. 08:24
1 2 3
 11/25 Tom Benko ***** válasza:
@8: Önmagadnak mondtál ellent a két utolsó bekezdésben. Nem az a bajom, hogy mindkét rendszert támogatod, hanem az, hogy hülyeségeket írtál.
2014. nov. 10. 07:11
 12/25 Tom Benko ***** válasza:
@10: Pontosan hol és miben téved, mit hazudik?
2014. nov. 10. 07:12
 13/25 tabaki ***** válasza:

"Bocsánat, nem olvastam el azt a hosszú dolgot"

Igazad van, kár is az ilyesmivel fárasztania magát az embernek. Én se tudnám megmondani hirtelenjében, mit nyertem a te még hosszabb szöveged elolvasásával.

"Ennyi, vita lezárva"

"Ezen nincs is mit vitatkozni többet"

Hát igen, a kellően hangsúlyos ex katedra kijelentések már majdnem tények...

2014. nov. 10. 10:42
 14/25 anonim ***** válasza:

Nos, az első és legfontosabb az, hogy aki linkelte, előnyökről és hátrányokról beszélt. Az oldal címe az, hogy "Why linux is better". Az egész nagyon egyoldalú.

Aztán:

-Felejtsd el a vírusokat

Tévinformáció, van vírus, csak sokkal de sokkal kevesebb. Ez egy költői túlzás.

-Instabil a rendszered?

Minden Linuxos ismerősömnek többször van kernel pánikja, mint nekem kék halálom a windows 7 SP1-gyel (nekem semennyi, szóval nem kunszt). Az való igaz, hogy a linuxos szervereket évekig nem kell újraindítani, de elfelejtik megemlíteni, hogy a Windowsos szerverek sem muszáj, csak ha update-eled.

-A Linux védelmet nyújt számítógéped számára

A Widows is. Sőt, a legjobb védelmet a Dos nyújtja, mert arra tényleg nincs már vírus.

-Nincs több sz*rware:

"Minden az első indítással kezdődik: számtalan ablak nyílik meg, melyek mind csak azt kérik, hogy fizess elő a különböző szolgáltatásokra, antivírusok prémium verziójára, olyan játékokra, amik nem is érdekelnek, olyan munkavégzéshez használatos programokra, amikhez online kell regisztrálni, stb."

Ez szimpla hazugság.

-Ha egyszer már telepítetted a rendszert, miért kellene még mindig telepítgetned?

úgy mondják ezt, mintha a Linuxot sosem kéne update-elni, mert pl kiderül, hogy olyan kernelbug van benne, hogy egy sql injectionnel átveszik a su jogot.

-Felejtsd el az eszközillesztőket!

hazugság, lásd nvidia driver telepítés, ha például egy Nuke-ot futtatnál rendesen

-Frissítsd minden programod egyetlen kattintással!

nincs minden benne az update managerben, és amikor nincs, akkor bizony konzol, szopás, legalábbis nekem, amikor először próbálkoztam, az volt, fórumok bújása, stb

-Miért másolnál egy szoftvert illegálisan, amikor ingyen is hozzájuthatsz?

Az Adobe termékek mellett felsorolt programok a nyomába sem lépnek az eredetinek.

A Microsoft termékek külön is be vannak árazva, és mint Office is, megtéveszés.

A Cubase és Pro Tools mellé felsorolt Ardour pénzbe kerül, és pont itt felejtik el megemlíteni, hogy jaaa, a szabad szoftver nem azt jelenti, hogy ingyenes... Mellesleg a nyomába sem ér. A lista még idejét múlt is.

-Ismerd meg az asztalok legújabb generációját!

Már Windows 98-ra is voltak különböző ingyenes desktop-változatok, sőt egész GUI-kat lehetett letölteni. Illetve Vistáról beszél, idejétmúlt.

-Válaszd ki, milyen legyen az asztalod!

ez a pont ugyanaz, mint az előző, csak más szavakkal

-Miért lesz a Windows napról napra lassabb?

Ugyanazért, amiért a Linux is, ha nem takarítják. Hazugság.

-Környezetvédelem

Jaj, hagyjuk már ezt, egy közepes méretű kutya tartása pedig egyenértékű egy 6 éves Ford Focus káros hatásával szeretett bolygónkra. Parasztvakítás.

-Nincsenek többé backdoorok

Hazugság. Ahány szerverhostingos ismerősöm van, mind arra panaszkodik, hogy valami bug miatt 100-as a load, és leszítta magát, mire megtalálta a backdoort.

-Élvezd az ingyenes és korlátlan támogatást!

lelkes amatőröktől, akik vagy válaszolnak a fórumon, vagy nem. Vagy vegyél Red hat linuxot drága pénzért, és akkor tényleg van rendes támogatás.

-Túl sok az ablak? Használj munkaterületeket!

Már harmadszor futunk bele ugyanabba...

-Nincs többé nagy rendetlenség a Start menüdben

Idejét múlt. Nem azon panaszkodik mindenki egy éve már, hogy hova lett a start menü?

-Belefáradtál már abba, hogy folyton újraindítsd a géped?

Amíg arány volt az nCore-on, egyszer másfél évig nem kapcsoltam ki a Windowsos gépemet, és semmi baja sem volt. Jó, nem cseréltem közben videokártyát benne, az tény, de szerintem a Linuxot is újra kell indítani ilyenhez. De ez csak tipp :P

-Adj még egy esélyt veterán számítógépednek!

Túlzás. Onnan is látszik, hogy "Természetesen a Linux nem fog villámgyorssá tenni egy 12 éves számítógépet", és itt jön a még nagyobb túlzás: "de remekül fog rajta futni és átlagos feladatok elvégzésére alkalmas lesz (a net böngészésére, szövegek írására stb.)". Átlagos netezésre egy 1700 MHz-es Intel Celeron már alkalmatlan, ha van a weboldalon 3 reklám, megeszi reggelire, bármilyen oprendszer legyen is rajta. Levelezni lesz jó és szöveget szerkeszteni, meg mp3-at hallgatni. Már egy HD filmet sem fog kijátszani semmivel. Nincsenek csodák.

-Segíts más országokon és a sajátodon!

parasztvakítás

-Használj AIM-et, MSN-t, ICQ-t és Jabbert egyetlen programmal!

Windowsra is van Pidgin

-Szeretnél egy klassz zenelejátszót?

tölts le bármilyet BÁRMILYEN rendszerre. Kivéve MacOS-re, mert miféle ember az már, aki nem használ iTunes-t?

-Tartsd szemmel az időjárást!

Vista óta van ilyen widget. Miért a Linux előnye ez?

Ha valaki belinkel egy olyan oldalt, amin a Windows-t dicsérik így ész nélkül, azt is szívesen darabokra szedem.

2014. nov. 10. 10:51
 15/25 Tengor ***** válasza:
Tényleg elemeztél egy 11 éves cikket? Grat! :D
2014. nov. 10. 11:22
 16/25 anonim ***** válasza:
Ha valaki belinkel egy 11 éves cikket, én elemzem neki :)
2014. nov. 10. 11:33
 17/25 anonim ***** válasza:

"Ha valaki belinkel egy olyan oldalt, amin a Windows-t dicsérik így ész nélkül, azt is szívesen darabokra szedem.

"

Remélem itt nem arra a személyre gondoltál aki odarakta azt a linket, hanem a belinkelt oldalra. Ez egy játékos formában összeállított weboldal sok képpel, ami bemutatja a két operációs rendszer közötti különbségeket, a Linux előnyeit kidomborítva. Erre a képes-mozaikos elrendezésre azért volt szükség, mert a hosszabb szövegeket nem olvassák el az emberek: "Bocsánat, nem olvastam el azt a hosszú dolgot" . Ezt nem kell "szétszedni", mint ahogy a Red Bull szárnyakat ad szlogent sem veszi szó szerint senki.

A Linux hátrányai is ott vannak, csak nem ilyen szavakkal, hanem hogy miért vagy a Windowshoz kötve. Csúcsprogramok, játékok, új hardver driverei.

Elképesztő, hogy te ezeket nem látod.

"Ennyi, vita lezárva" Más szavakkal: fogd be a pofád, leszarom a véleményed.

2014. nov. 10. 11:47
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha az emberre gondoltam volna, azt írtam volna, hogy "őt is szívesen darabokra szedem" :)
2014. nov. 10. 13:04
 19/25 anonim ***** válasza:
Utóirat: [link]
2014. nov. 10. 13:05
 20/25 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó :D
2014. nov. 10. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!