Mennyiben más egy MAC OS egy Windowshoz képest?
A Mac OSX alapvetoen egy Unix, az Apple sajat grafikus feluletevel nyakonontve. Egyszeru kezelhetoseg, minden szines-szagos-szelesvasznu, latvanyos asztalkezelo rendszer.
Ellenben jol vigyazz, mit akarsz, mert semmilyen Windows-os program, jatek, stb. nem fog elindulni a Mac-en. Ha vannak megvasarolt programjaid, azokat ujra meg kell venned. A jatekok jo resze egyaltalan nem letezik Mac-re.
Ja igen, es az arcedulat szorozd meg kb. 3-mal egy azonos teljesitmenyu PC-hez kepest.
> "Az tény hogy Unix alapú de demmi köze nincs már a linuxhoz."
Ki beszélt Linuxról? Linux!=Unix
"Ki beszélt Linuxról? Linux!=Unix"
De aki nem tudja hogy mi az az unix az lehet ugy gondolja hogy linux. És a windows felhasználók körében akit kérdeztem szinte mindenki úgy imserte a linuxot mint egy "Dos szerű" konzolos valami.
Tehát azért írtam hogy ne gondolja úgy hogy mac en terminált kell használnia egy felhasználónak.
'És a windows felhasználók körében akit kérdeztem '
Na ezert nem olyanokat kell kerdezni, akik eletukben nem lattak mas oprendszert windowson kivul. A linux nagyon regen nem 'konzolos' meg 'terminalos'. Sokkal, de sokkal kesobb lett, mint a unix (tobb mint 20 evvel!), es alapvetoen PC-re lett tervezve, hogy a 'kisember' is hozzajusson. A unix csak az igazan parancssoros, nemelyikhez a mai napig nincs is grafikus felulet. Ne keverjuk kerem a szezont a fazonnal, a Mac OS alatt most is egy BSD unix van, csak a grafikus feluletet meg az amugy maximalisan egymashoz valogatott, emiatt csak azonosra cserelheto alkatreszek meghajtoit hegesztettek hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!