Egy linuxban abszolut analfabétának aki most akar váltani windows-ról linuxra melyik linuxot ajánlanátok?
Kezd nagyon elegem lenni abból hogy 2 max 3 havonta újratelepítgessem a gépet és ezzel el*esszek egy egész vagy másfél napot... mert a sok használattól használhatatlanul lassúvá válik 2 hónap után... ezért szeretnék linuxra váltani de ugyanakkor kicsit félek és idegenkedem tőle hogy menni fog-e majd nekem a linux a windows után ( kb 7-8 éve van gépem de azon mindegyiken windows futott ) és vagy hogy mennyire lesz nehéz megszokni/beletanulni hogy mit és hogyan satöbbi...
a gépemet csak netezésre zenehallgatásra és filmezésre használom, néha kiírok 1-2 dvd-t meg skype meg hasonlók...
Szóval melyik verziót ajánlanátok nekem?
Már bocsi, de mi lassíthatja a windowst?
Tapasztalatom szerint legtöbbször és legnagyobb mértékben vírus, vagy malware. Találkoztam már olyan hátsóajtóval is, hogy alig bírtam bezárni.
Másik, a startup. Csak azt engeded indítani, amire éppen szükséged van.
Harmadik a szemét. Arra valók a cleanerek.
Ha hiba van, ott a fix it.
A winchester kötethibáit pedig időnként megkeressük és xp-től lefelé töredezettség mentesítünk.
Most épp egy közel hét éve telepített vistáról írok, ami a napi szórakozáson kívül folyamatos könyvelési munkára lett használva és az istennek nem akar lassulni. De van még mellettem két jó öreg xp-s is, amik a konfigurációtól függően elég fürgék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!