Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux telepítési hiba, hogy...

Linux telepítési hiba, hogy oldhatnám meg?

Figyelt kérdés

Fel akartam telepíteni a Linux Mint-et (életem első linux telepítése), és nem sokkal az eleje után kiírt a monitorra egy olyat, hogy:

"out of range, 93.0 khz/59Hz"

Hogy oldhatom ezt meg?

2010. jan. 26. 18:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Modjuk, hogy nem bírja a monitorod azt a felbontást, amin a telepítő megy. másik monitor.
2010. jan. 26. 19:00
 2/14 A kérdező kommentje:

Magyarul ezzel a monitorral sehogy sem bírom telepíteni?

Fáj a linux-nak vagy miért?

2010. jan. 26. 19:04
 3/14 anonim ***** válasza:
Vagy a videokártya nem tetszik neki, vagy a felbontással van a baj. próbálj meg a telepítéskor 640*480-as felbontást megadni neki. Azt még a legrégebbi VGA monitor is támogatja.
2010. jan. 26. 19:10
 4/14 anonim ***** válasza:
Biztos van egy grafikus boot menü, ahol át lehet állítani a felbontást, vagy át lehet váltani jobb híján karakteres telepítőre
2010. jan. 26. 19:11
 5/14 A kérdező kommentje:

És hol adjam meg neki a 640x480-as felbontást?

Mert sehol sem kérdezte.

De megpróbálom még egyszer, mert előbb közben psp-ztem és lehet nem figyeltem valamire.

2010. jan. 26. 19:12
 6/14 A kérdező kommentje:

Megint megpróbáltam, és eddig jutottam:

Bootoltam a cd-ről, egy idő után kiírta, hogy "loading /casper/vmlinuz

Aztán azt, hogy /casper/initrd.lz

Ezután a mint logója töltött be, aztán meg ilyen olyan dolgokat írt ki a monitorra, valamit telepített, és utána kijött ez a hiba.

Néha rosszul írja ki a cd-ket a gépem, lehet, hogy az a baja?

Vagy akkor el sem indult volna?

2010. jan. 26. 19:24
 7/14 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik, kb. 1280x1024 felbontás az alap. Próbáld ki a következőt. Kicsit bonyolult lesz. A rendszerbetöltő program többnyire a grub, ez egy menüt is ki szokott írni az elején. Úgy látszik, ez most nincs. Induláskor tartsd lenyomva, vagy nyomogasd az esc-et. Ha szerencséd van, elindul a grub setup, és megadhatsz paramétereket az induláshoz. Ha olyat látsz, hogy vga=0x### (szám) ezt írd át arra, hogy vga=0x315 (ez 800x600 felbontás), enter, és majd nyomj b-t az induláshoz (ha jól emlékszem mindenre)
2010. jan. 26. 19:36
 8/14 anonim ***** válasza:
amúgy a monitorod nem bírja a 93 kHz-et valószínűleg. Sajnos gyakori, hogy nem nagyon gondolnak a régebbi darabokra.
2010. jan. 26. 19:42
 9/14 A kérdező kommentje:

Hol tudom megnézni, hogy mennyit bír a monitor?

Ilyen monitorom van:

[link]

De azt sehol sem írja, hogy mennyit bír.

Amúgy próbáltam azt az esc-es dolgot, amit a 2-vel ezelőtti írt, de vagy korán nyomtám, és behozott valami izét, ahova beírtam ezt azt és folyton valamit a kernelről beszélt, vagy újraindult a gép, vagy stb.

Próbáltam már mind3 telepítést (normál, OEM-es dolog, és a kompatibilis mód), de egyik rosszabb volt, mint a másik.

Azon gondolkozok, hogy kiírom dvd-re, mert az mindig sikerül (1 hónapja 6-ból 6 cd-t sikerült rosszul kiírnom, pedig mindent ugyanúgy csináltam mint dvd esetén), aztán kiderül mi lesz.

2010. jan. 26. 20:27
 10/14 anonim ***** válasza:
Az elején van egy visszaszámlálás állítólag, akkor nyomj le egy gombot, és ha van olyan menüpont, hogy Compatibility Mode, válaszd azt. Egyébként jó monitor, azt hittem, régi CRT.
2010. jan. 26. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!