Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha sok zene van a gépen az...

Rumola kérdése:

Ha sok zene van a gépen az ugyanúgy lassítja, mint ha sok program lenne? , Mert az enyém rohadt lassú. Jelzem nem tul foglalt a gép (54%)

Figyelt kérdés
töredezettségmentesítés, felesleges fájlok kiírtása, (ccleaner) víruskeresés már megvolt. Esetleg még tipp?
2014. nov. 2. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:

A zene csak tárolt fájl, úgy nem lassít semmit, ha nem játszod le őket.

A rengeteg alkalmazás is lassíthatja. Illetve a rengeteg program is, ami rendszerindításkor indul el. Én max torrentet lövöm be rendszerindításkor, illetve egy vírusirtót. De semmi több. Így korrekten 7-8mp-t várok miután az üdvözöljük képernyő elmúlt.

Akkor lassíthatja még a nem megfelelő vírusirtó is. Személy szerint nekem egy Avirám van, nem is kell több. Ha egy csúcstechnológiás vírusirtód van, jó bénán feltörve, de közben állandóan töltögetsz torrentfájlokat, illetve játékokat, akkor még a legjobb vírusirtó sem ér semmit.

A gép gyorsasága főként a felhasználótól függ, ha jól használod, nem lassú. Persze windowst néha karban is kell tartani, de arra én max egy CCleanert ajánlok. A gyári töredezettségmentesítő pedig bőven elég.

Szóval, ha gyorsítani akarod. Lődd ki a reklámprogramokat. Minden programnál, ahol csak lehet tiltsd le a rendszerindítást, illetve az automatikus frissítést. A böngésződ ne legyen tele csicsás bővítményekkel. Talán még az is sok, amit gyárilag beleraknak. Egy zenelejátszó és egy videólejátszó program bőven elég. Ha nem akarod az alapokat használni (windows media player pl), GOM player VAGY KMP VAGY Winamp teljesen elég mindenre. Azt is ajánlani tudom még, hogy a Windows frissítéseket töröld le, és ne frissítsd soha. Ha jól fel van telepítve a rendszer, és a hardverkövetelmény is elég, akkor egy 2 magos mezei gépnél max fél perc az indulási idő. Windows esetében persze.

2014. nov. 2. 14:09
 2/3 A kérdező kommentje:
3 progi indul a win-nel. Panda cloud free-m van az se lassit. Szóval fogalmam sincs
2014. nov. 2. 16:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem nem ártana egy rendszer újratelepítés.
2014. nov. 2. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!