Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Javasolnátok nekem videó...

Javasolnátok nekem videó képarányát módosító programot (4:3 -> 16:9)?

Figyelt kérdés

-Rajzfilmet készítenék, aminél a progim 16:9-es aránnyal dolgozik.

-A kisebb jeleneteket egy másik programmal össze szeretném fűzni (plusz alá zene és hangok, esetleg effektek). És az Istenit neki, ez csak 4:3-as aránnyal képes dolgozni...

Most az eredményem egy torz videó. (Nem vág le semmit, csak összenyomja.) Most ezt szeretném "visszanyújtani" 16:9-re.

VLC-ben lejátszásnál simán beállítható ez, és a kép tökéletes (tehát elvileg nem lehetetlen feladat), de ez csak lejátszási beállítás, magát a videót nem tudom, hogyan kell átkonvertálni.

Tudnátok programot vagy bármi trükköt javasolni, hogy a 4:3-as arányú videómból visszakaphassam a 16:9-eset?

2014. okt. 19. 12:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az összefűző-programot cseréld le.
2014. okt. 19. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:
37%

+1 Wampának.

G.

2014. okt. 19. 12:28
 3/9 A kérdező kommentje:

Oké, benne vagyok. (Amúgy azt egy kamera mellé kaptam.) Akkor egy INGYENES videóvágó programot is ajánlhatnátok. De nekem kéne

- vágás

- összefűzés

- képbeillesztés

- átvezető effektek

- animálható feliratok

- legalább két hangfájl egyidejű lejátszása (zene+hang)

- hangerő-szabályozás (tetszőleges időpillanatokban)

Funkciókat tekintve meg vagyok vele elégedve, csak hát a képarány... szerintem ilyet nehezebb találni, mint egy képarány konvertáló programot, de ti tudjátok.

2014. okt. 19. 12:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Az csak egy alapvető hiányosság, hogy nem tud más képarányt. A gond az, hogy ha egy ilyen alapfunkciót is kihagytak a dologból, akkor mégis mi hiányozhat még?

Én ugyan nem használok videoszerkesztőket, azonban egy-két tippet bátorkodom adni:

Lightworks

Avidemux

VSDC Free Video Editor

2014. okt. 19. 12:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a konvertálásnál ki tudja milyen minőségben tudod megoldani a dolgot.

Lightworks nekem is jónak tűnik.

2014. okt. 19. 12:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Jól van, letöltöttem a Lightworks-t. Egyelőre még azt sem tudom mit hogy kell csinálni benne =D

Minden estre köszönöm szépen a segítséget. Most akkor ezzel a programmal próbálok tovább dolgozni.

2014. okt. 19. 13:17
 7/9 A kérdező kommentje:

Van egy jó program erre a célra (képarány átalakítására):

Freemake Video Converter

Ezzel nagyon jól megoldható a videók nyújtása/összenyomása, és még fájlformátumot is lehet vele változtatni!

2014. okt. 19. 19:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Van még rá ezer program, de még mindig az javaslom, hogy inkább használj egy ismert és elismert videoszerkesztőt.

G.

2014. okt. 19. 19:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A kérdéssel kapcsolatos alapvető probléma az, hogy NEM dolgozunk egy projecten 2 különböző aspecten. Ha utána kell összetákolni a kettőt, az már rég rossz. Szinte biztos vagyok benne, hogy az a másik progi is képes 16:9 arányban dolgozni.
2014. okt. 20. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!