Javasolnátok nekem videó képarányát módosító programot (4:3 -> 16:9)?
-Rajzfilmet készítenék, aminél a progim 16:9-es aránnyal dolgozik.
-A kisebb jeleneteket egy másik programmal össze szeretném fűzni (plusz alá zene és hangok, esetleg effektek). És az Istenit neki, ez csak 4:3-as aránnyal képes dolgozni...
Most az eredményem egy torz videó. (Nem vág le semmit, csak összenyomja.) Most ezt szeretném "visszanyújtani" 16:9-re.
VLC-ben lejátszásnál simán beállítható ez, és a kép tökéletes (tehát elvileg nem lehetetlen feladat), de ez csak lejátszási beállítás, magát a videót nem tudom, hogyan kell átkonvertálni.
Tudnátok programot vagy bármi trükköt javasolni, hogy a 4:3-as arányú videómból visszakaphassam a 16:9-eset?
Oké, benne vagyok. (Amúgy azt egy kamera mellé kaptam.) Akkor egy INGYENES videóvágó programot is ajánlhatnátok. De nekem kéne
- vágás
- összefűzés
- képbeillesztés
- átvezető effektek
- animálható feliratok
- legalább két hangfájl egyidejű lejátszása (zene+hang)
- hangerő-szabályozás (tetszőleges időpillanatokban)
Funkciókat tekintve meg vagyok vele elégedve, csak hát a képarány... szerintem ilyet nehezebb találni, mint egy képarány konvertáló programot, de ti tudjátok.
Az csak egy alapvető hiányosság, hogy nem tud más képarányt. A gond az, hogy ha egy ilyen alapfunkciót is kihagytak a dologból, akkor mégis mi hiányozhat még?
Én ugyan nem használok videoszerkesztőket, azonban egy-két tippet bátorkodom adni:
Lightworks
Avidemux
VSDC Free Video Editor
Az a baj, hogy a konvertálásnál ki tudja milyen minőségben tudod megoldani a dolgot.
Lightworks nekem is jónak tűnik.
Jól van, letöltöttem a Lightworks-t. Egyelőre még azt sem tudom mit hogy kell csinálni benne =D
Minden estre köszönöm szépen a segítséget. Most akkor ezzel a programmal próbálok tovább dolgozni.
Van egy jó program erre a célra (képarány átalakítására):
Freemake Video Converter
Ezzel nagyon jól megoldható a videók nyújtása/összenyomása, és még fájlformátumot is lehet vele változtatni!
Van még rá ezer program, de még mindig az javaslom, hogy inkább használj egy ismert és elismert videoszerkesztőt.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!