Ajánlanátok egy képernyöfelvevö meg egy szerkesztöprogit? FONTOS!
Kellene olyan amivel böngészös(flash-es,unity-s) játékokak tudok videózni és feltölteni youtubra!
Ha lehet ingyeneset vagy próbaverziósat ami jó(felveszi meg minden,csak pl. kevesebb funkciói vannak).
És kellene egy videóvágó,-szerkesztö progi is!
Sony vegas13(pro) kellene,csak nem tudom hogyan lehet letölteni ingyenesen,pedig lehet!
Légszives,FONTOS!
Camtasia Studio8-ról.
Már megvan a link,h honann töltsem le,biztos müködni fog...
De még nem tudtam a géphez ülni,nem is fogok,csak 1,max.2hét múlva!
Csak tudod,mindent elöre el akartam tervezni,h ne ott derüljön ki,h hoppá :/.
De jó lenne,ha 1080p-ig menne!Meg hogy ha lehet,akkor miért is ne? :)
De akkor majd megnézem,h arra a felbontásra tudom-e állítani.
Amúgy nekem nem baj az a +5perc,majd meglátom,h nekem h lesz a jobb.
Én látom a külömbséget 720p és 1080p között.
És hogyha nincsen 1280x720-as felbontás akkor azt is 5-10p átkonvertálni?
Nem érted..
nem fogod látni a különbséget!
Ha nem fullhd-ba veszed fel akkor utána csak méretben tudsz belőle nagyobbat csinálni. A minőség nem fog változni, mert osztja majd a pixeleket. Mindegy, ebbe ne menjünk bele.
Összegezve: a forrástól (amit felveszel, tehát a képernyődnél) nagyobb felbontást ne állíts be sehol, mert teljesen értelmetlen. Csak a fileméret lesz nagyobb.
Talán így érthetőbb: van egy kicsit homályos fotód, ami igazolványképként viszonylag élesnek tűnik. Ha azt felnagyíttatod a/3-as méretre ugyanúgy homályos marad és nem fogod látni az inggallérodra hímzett feliratot.
Ja nem nem bocsi :(!Azt értem,h nagyítva más lesz mert a minőség ugyanolyan,de át lehet tenni 1080p-be nem?
Nem olvastam el a 21:41-es kommented.
De akkor nem lehet 1080p-be átkonvertálni akinek nincs fullhd monitora?
Nem értem! :(((
Nem akarom 50x átírni a kommentemet,mindig mást fogok föl...
Most akkor nekem 1366x766 a felbontás ,nemtudom,h hd,fullhd vagy ilyesmi...
Nem lehet-e akkor átkonvertálni 1080p-be,mert nekem nem az a monitorom minősége?
Mert nem értem...youtubon tudok 1080p-be nézni rendesen,de nem fullhd-s monitor?ezért nem értem az egészet :(!
Akkor megpróbálom még egyszer az alapoktól! Először tisztázzunk pár dolgot:
1280*720 -> 720pHD
1920*1080-> 1080pHD alias FULLHD
A képernyőd egy köztes felbontás: 1366*768
Ezen a kijelzőn nagyobb felbontású videót le tudsz játszani, mert lekicsinyíti, de 1366*768-nál több képpontot nem fogsz látni, mert ennyit tud megjeleníteni. (Nem, nem levágja, hanem összenyomja a képet.)
Viszont ebből következik, hogyha a te képernyődet veszed fel, akkor szintén csak 1366*768 pixelt tudsz rögzíteni. Ha valaki visszanézi mondjuk egy FULLHD monitoron a te képernyődről felvett videót akkor ő is csak 1366*768 pixelt fog látni. Ahhoz, hogy ne csak a képernyő közepén legyen a videó ezért az ő esetében pedig elnyújtja a képet ergó a fullhd-hoz képest kicsit homályosabb lesz neki.
Namármost: ha te fogod és ezt a videót felnagyítod fullhd-ra és úgy töltöd fel, akkor ugyanolyan homályos lesz neki, hiszen rögzítéskor még mindig csak 1366*768 pixelt vettél fel. Csak az a különbség, hogy így feltöltéskor is és lejátszáskor is sokkal nagyobb adatmennyiséget kell mozgatni. Hogy miért? Mert te előre felnagyítottad és a homályos képet tároltad nagy felbontáson. Neki pedig mind az 1920*1080 pixelt le kell töltenie képkockánként ahhoz, hogy megjelenjen pedig teljesen felesleges lenne, hiszen ennek töredéke is elég. Így már érted?
Na most konkrétan a youtube a 1366*768 pixelt nem támogatja, ezért célszerű a hozzá legközelebb eső felbontásra átalakítani feltöltés előtt. Ez esetben a 720p az! Valóban abban igazad van hogy 1366-hoz képest az 1280 kevesebb így némi "veszteség" lép fel, viszont a fileméret a fele a 1080p-hez képest. Tehát nem éri meg amiatt a néhány pixel miatt a nagyobb felbontást választanod.
És erre mondtam, hogy ne kelljen alakítgatni össze-vissza, állítsd a képernyőd felbontását a felvétel idejére 1280*720-ra és végig dolgozz 720p-ben (a vágóprogramban is) és ilyen felbontásban rendereld le majd töltsd fel.
Akkor csak a full hd monitorosok szívják meg :D.
Îgy már értem,köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!