VALAKI HELP FONTOS! JPEG formátumú képet behúztam egy parancsikonnal együtt egy mappába és most a kép formátuma is parancsikon lett és most használhatatlan. (nem tudom megnézni) Vissza tudom állítani?
"behúztam egy parancsikonnal együtt egy mappába"
Annak az alapján, amit eddig leírtál, szerintem nem lehet tudni, hogy mit műveltél. Miért nem húzod vissza? Egyáltalán miféle mappába? Mért nem lehet pontosan elmondani, hogy mit csinálsz,ha olyan FONTOS?
Még két dolgot próbálj meg.
1. A jobb gombbal kattints a fájlodra, és a Tulajdonságok menüben nézd meg a nevét. Emlékeim szerint ott akkor is ki kellene írnia a kiterjesztést, ha a Mappa beállításaiban mégsem sikerült volna a ténykedésed.
2. Indíts el egy képszerkesztő programot vagy a Paintet, és a Fájl menü Megnyitás parancsával tallózd be a képet, hogy megjelenik-e.
Mik a tapasztalatok?
"pl. a lomtárral együtt és húzd be a kettőt egyszerre az üres mappádba. mik a tapasztalatok?"
1. tapasztalat
Menet közben a következő tájékoztatás olvasható (kiemelés tőlem): "HIVATKOZÁS létrehozása itt: TabakiMappa"
2. tapasztalat
A TabakiMappában megjelenik egy ikon, amelyiken ordító nyilacska jelzi, hogy a program valóban nem másolt, hanem azt tette, amit ígért.
3. tapasztalat
A parancsikon tulajdonságait a jobb gombbal ellenőrizve az látszik, hogy a célfájl csakugyan az Asztalon van, az eddigiekkel tökéletes összhangban.
4. tapasztalat
Amikor ezek után törlöm ezek szerint háromszorosan is ismert helyéről, az Asztalról, nem marad, csak a döbbenet: Hogyan történhetett ez??? Volt-nincs, érted? Előbb még ott vacakoltam vele, oszt' eltűnt!
A jártasabb gyakorisok tudják, mindig szkeptikus vagyok a Windowst illetően, de hogy ilyen kifogástalanul teljesítse, amit kértem/kértél, az nagy piros pont a redmondi fejlesztőknek. A kérdésedre tehát a válasz: Nem, nem tudod visszaállítani. A képedet ugyanis nem húztad be sehová. Csináltál egy jelzőtáblát, hogy hol van, aztán törölted onnét. Egy esélyed van, hogy a Lomtárban vagy mondjuk Recuvával a töröltek közt még megtalálod.
A Recuva használatában nem tudok segíteni. Általában nincs Windows a közelemben, de mikor igen, akkor se olyan, amelyikre telepítgethetnék, hogy kipróbáljam. Viszont, amennyire tudom, egyszerű a kezelése, valószínűleg ki fogsz igazodni benne.
Egyébként igen, a Lomtárból törölt fájlok esetén is működHET, éppen ez a lényege. Törléskor ugyanis a rendszer nem semmisíti meg azonnal a törölt fájlokat, csak egy jelzéssel látja el őket, amelynek hatására a továbbiakban szükségtelennek minősülnek. Normál használat esetén tehát már nem kerülnek a szemed elé, és ha a rendszernek akár ideiglenesen is szüksége van arra a lemezterületre, szívfájdalom nélkül fölülírja őket. Egy darabig viszont van rá remény, hogy még nem íródtak fölül, és a jelzés megváltoztatásával visszanyerhető a tartalmuk. Ez azonban egyrészt csak annyira biztos, mint a kutya vacsorája, másrészt a gép használatával folyamatosan csökken az esélye. Minél előbb próbálod, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!