Rossz ötlet lenne új és erős gépre, pontosabban laptopra (ez részletesen lent) 64 bites Ubuntu 14. 04-et telepíteni?
Ezt a laptopot most vettem:
processzor: Intel® Core™ i7-4500U CPU @ 1.80GHz × 4
memória: 8 GB ram
Lemez: 976 GB
Windowst nem szeretnék rá. Az ubuntu 14 kitudná használni a gép képességeit ?
Milyen Linux disztribúciókat ajánlanátok még erős gépre ?
# 9
nem azt mondtam hogy minden megy WINE alatt, (de azért ami nem a legújabb az szokott) csak azt hogy emiatt nem érdemes WIN-en maradni. :)
#10: " szóval az egyik korábbi érv sem állja meg a helyét."
Egész pontosan mi nem? Azzal kezdtem, hogy vannak alternatívák. Csak ugye, ha a kérdező épp Photoshopozni vagy említett videószerkesztőkkel akar foglalkozni (mert teszem azt, ilyen területen képzeli el a jövőjét, vagy csak ezt szokta meg), akkor készüljön fel arra, hogy nem érhetőek el Linuxra.
#11: persze, mindenképp megéri kipróbálni. De WINE nem az a "csodafegyver", mint egyesek láttatni szeretik (ahogy linkeltem, Premiere Pro pl kb használhatatlan vele, ezer évre visszamenőleg).
"Amúgy azt nem is tudom, hogy az új, felhő-alapú Adobe-termékek hogyan futnak linuxon"
Elmondom: sehogy. Ugyanis ezek nem a böngészőn keresztül érhetőek el, hanem telepíteni kell őket (webes kliensprogramból). Ahogy én látom, egyelőre annyiban más, mint eddig volt, hogy előfizetés kell hozzá, és mindig a legfrissebb verziót érhetik el a felhasználók.
A régi gépemen van windows partícióm is , mellette ubuntu , 99%-ban az utóbbit indítom el mindig.
A laptopra feltettem a manjarot (természetesen 64 bitest). A laptopomon egy ubuntu-manjaro párost ideálisnak tartanék , jelenleg utóbbiról írok.
A manjaro telepítése rendben zajlott viszont van 1-2 problémám: a firefoxot nem tudom frissíteni , a szoftverfrissítésnél meg kiírja: " 'pacman': a tranzakció nem inicializált "
Ezenkívül még a wifit lenne fontos beállítani...
Kipróbáltam még az opensuset , fedorat , mint-et és debiant. Az ubuntu és a manjaro nyerte el a tetszésem.
@Kérdező: Két megoldást is találtam. Az egyik szerint a
sudo pacman -Syyuu
megoldja, a másik pedig ez: [link]
Illetve van egy film is a youtube-on, azt is érdemes megnézned.
Én laptopra csak linuxot teszek magamnak, jelen esetben is a 14.04lts fut amiről itt írok neked.
Az amit kérdeztél teljesen jó választás a laposodra, ha van otthon windowsod csináld dual telepítéssel. Particionálj fele-fele arányban 2 meghajtót, először menjen fel a microsoft majd ezután az ubuntu. Bootoláskor kiválaszthatod melyikről induljon a géped minden alkalommal./Az első particiomon win7 van de állítom telepítés óta csak 1x bootoltam róla hogy kitakarítsam és töredezettségmentesítsem a friss win7-et. Csak azért tettem fel, hogy ha valamelyik ismerősöm, vagy bárki aki erősen kötődik még az álltala begyakorolt windowshoz, akkor be tudjak neki erről bootolni a laposomon hogy megnyugodjon.
Köszönöm , sikerült frissíteni a programokat , sőt rájöttem hogy a terminálból tudok telepíteni újakat.
Ami még nagyon fontos lenne az a wifi beállítás , ubin nagyon könnyen sikerült , itt nem tudom hogy kéne , esetleg terminálba azt is ? (xfce felület , tplink router)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!