Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Media Player Classic Home...

Osynho kérdése:

Media Player Classic Home Cinema felbontás hiba?

Figyelt kérdés

Üdv!

MPC-HC-val szeretnék filmet lejátszani, de a másodlagos kijelzőn (Denon 4306 + tv) butított felbontáson jeleníti meg. Target rectangle 1280x720.

[link]

Monitoron tökéletes a lejátszás. Próbáltam többféle beállítást, Madvr-rel, anélkül, letöröltem a playert, töltöttem le újabbat, de hiába. Valami ötlet? :/

2014. okt. 6. 10:32
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Gondolom a TV az nem Denon, tehát ezen a Denon AVR4306-on "keresztül" csatlakozik a számítógép a TV-re?

Közvetlenül a számítógépet a TV-vel próbáltad összekötni, hogy milyen úgy a kép? Hátha a Denon-ban van valami automatikus skálázás beállítva.

Alapértelmezésben az MPC program a beállításait a rendszerbejegyzések között tárolja (hacsak nem állítottad át, hogy ini fájlban tárolódjanak), így az újratelepítéssel nem biztos hogy gyári értékre álltak vissza.

Próbáld így: Beállítások > Egyéb beállítások > Visszaállítás. (Esetleg előtte Exportálhatod a jelenlegi beállításokat, ha sok minden állítgattál.)

Megpróbálhatod a Beállíátsok > Lejátszás > Teljes képernyő > Use autochange fullscreen monitor mode-ot bepipálni és ott átállítani az Alapértelmezett felbontást.

2014. okt. 6. 13:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Igen, jól értelmezed, a Denon erősítőn keresztül megy a jel a tv-be. Ezzel a résszel biztos nincs probléma, mert egyrészt a win újratelepítése előtt tökéletesen működött, másrészt most rádugtam egy laptopot és azzal szintén 1080p-ben ment a film.

Most visszaállítottam a mpc-hc-t, de akkor is fennáll a probléma. Szerintem a Catalyst beállítások között lesz valami, ami nem tetszik neki. Az automatikus képfrissítés állítás a madvr-el van vezérelve, a 24p miatt.

2014. okt. 6. 14:38
 3/4 CspCsj ***** válasza:

Ha win újratelepítés óta nem működik akkor tényleg valószínű hogy driver vagy vga beállítás okozhatja.

MadVR-rel sajnos nincs tapasztalatom.

2014. okt. 6. 17:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Újratettem a win-t, másik catalyst ment fel, 14.4. És ugyanúgy csinálja. Alap mpc-hc esetén is, minden állítgatás előtt. Minden képjavító kilóve driverben, stb stb. Egyszerűen nem lehet rossz a lejátszás és mégis az. :/ Egyszerűen nem értem, el vagyok keseredve. Lassan 2 napja próbálom elérni, hogy egy nyamvadt, full hd film, full hd felbontáson menjen egy full hd megjelenítőn.
2014. okt. 6. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!