Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Erre a számítógépre Windows...

Erre a számítógépre Windows 7-et vagy XP-t rakjak?

Figyelt kérdés

A gépemen jelenleg Win7 Ultimate van, és játékra videó vágásra használom leginkább. Azon gondolkodtam nem-e jobban tudnám ezeket végezni XP-n?

Amikkel játszom elindulnak xp-n is és a videó vágóm (sony vegas) is fut xp-n.

A hardver: Intel Celeron G555 2 mag 2,70 GHZ

2GB Ram

Nvidia Geforce 210

500gb tárhely

Gigabyte H61M-S2PV alaplap

2014. okt. 5. 09:12
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

lemértem a bekapcsoló gomb megnyomásától a bejelentkezésig az asztalra 43 másodperc volt sokat mondtam mérés nélkül nem kéne hülyeséget mondanom.

Lehetséges volna az hogy nem is hardverrel van gond (hisz a boot nem volt túl sok ha nem is a leggyorsabb) hanem valami programnál van a gond? esetleg driver-nél? A driverek frissek az biztos. Programból meg nem használok túl sokat itt egy kép a telepített programokról: [link]

2014. okt. 5. 10:51
 12/22 anonim ***** válasza:

Elképzelhető hogy az Avast fogja vissza a gépet.

Az én Intel Core i3-as, 4 GB Ram-al rendelkező laptopomat is eléggé vissza tudta fogni.

Aztán felraktam az Eset Smart Security-t ( Az ESET-től vásároltam 50% diákkedvezménnyel ), és máris gyorsabb lett a gépem.

Viszont mivel fizetős, és tört verziót vírusirtóból elég nagy butaság használni, ezért javaslom hogy próbáld ki a Panda Cloud Antivirus-t: [link]

Ennek nem szabadna nagyon visszafognia a gépet.

2014. okt. 5. 11:21
 13/22 P.O.C. ***** válasza:

Jól beszél az előző az Avast -ot illetően. Valami elcsesztek vele az utóbb időben. Kb két hete volt nálam, a tidnél jóval gyorsabb gép, 4 Magos AMD Phenon II, 4 GB RAM, stb.

Csak sima adatmentés és telepítés volt a feladat.

Megcsináltam mindent, fasza lett. Utána felraktam az Avast -ot és jött a káosz. Boot logó után 10 másodperc fekete képernyő. Utána újabb 15 másodperc üdvözlő képernyő, majd !EGYENKÉNT! betöltötte az ikonokat. Hinny mondom. Ez igen. De működés is gyorsabb volt előtte. Hiába firnsítettem fel és csináltam teljes scant -t, ugyan úgy belassította.

Azóta az Avast -ot felvettem "fejetős ingyenes vírus irtók" listámra. Pedig előtte nem volt vele bajom.

Szerintem inkább NOD32 -t használj magazinos kódokkal.

2014. okt. 5. 11:34
 14/22 A kérdező kommentje:

Letöröltem az avastot és a chrome végre úgy nyílik meg ahogy meg kell.. a weboldalak sem lassan elemenként töltődnek be hanem úgy ahogy elvárható ettől a géptől.

a bootnál meg a fekete képernyő a bejelentkező kép előtt (kb 4 másodperc) is eltünt. Feltelepíten az eset-et de a sima vírusírtót vagy a tűzfalasat? (internet security)

2014. okt. 5. 11:48
 15/22 anonim ***** válasza:

Magazin kódos NOD32 is jó választás, bár én a Smart Seucrity-t vettem meg. Ha már van akkor használjam ki a diákkedvezményt. :)

Mondjuk a NOD32 nem igazán szokta díjazni hogy a tört Windows-t. Első dolga lehet az lesz hogy az összes aktivátorral kapcsolatos fájlt, meg bejegyzést elkezd vírusnak riasztani.

Ismerősömnél is ezt csinálta Win 7-en több aktivátorral is.

Nekem szerencsés mert amikor 1,5 éve vettem a laptopot akkor gyárilag rajta volt az eredeti Windows 8.

2014. okt. 5. 11:48
 16/22 P.O.C. ***** válasza:

"Mondjuk a NOD32 nem igazán szokta díjazni hogy a tört Windows-t. Első dolga lehet az lesz hogy az összes aktivátorral kapcsolatos fájlt, meg bejegyzést elkezd vírusnak riasztani. "

Hát nem tudom. Uncsi tesóm IT analfabéta, csak netezésre használja a gépet. Windows 7 SP1 32-bitet telepítettem a gépére DAZ loaderrel aktiváltam (a Windows Update is rendszeresen frissít). Évek óta NOD32 van gépén, amit rendszeresen újra aktiválok neki magazinos kóddal.

És még nem bántotta a loadert soha. A Microsoft Security Essentials -nál illetve a Comodo Internet Security -nál tapasztaltam még egyedül olyat, hogy a loadert kikapta a helyéről.

2014. okt. 5. 11:55
 17/22 P.O.C. ***** válasza:

"Feltelepíten az eset-et de a sima vírusírtót vagy a tűzfalasat? (internet security)"

Én a simára szavazok + Windows tűzfal. Az ESS tűzfal része kicsit túl van komplikálva.

2014. okt. 5. 12:00
 18/22 anonim ***** válasza:
Egy kicsit valóban túlkomplikált, de ha mindent hagysz alapbeállításon, akkor is erősebb mint a Windows Firewall.
2014. okt. 5. 12:10
 19/22 A kérdező kommentje:
fel van rakva jónak bizonyul minden köszönöm a segítséget
2014. okt. 5. 14:46
 20/22 anonim válasza:
0%
Jó az ha a Windows XP van rajt. Nekem is az van, semmi bajom vele.
2014. okt. 5. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!