Hogyan lehet letörölni egy meghajtórol a win7-et? Többi lent
Igazából összetett dologról lenne szó, röviden van egy eredeti Xp-s gépem (nincs meg hozzá a telepítőlemez, meg a kód se) amibe raktam egy merevlemezt, csakhogy azon még rajta van a win7, mivel egy működő gépből szedtem ki. A kérdések azok lennének, hogy:
1. Hogyan lehet az Xp helyére win8-at rakni (persze ha megszerzem a win8-at, letöltöm pl)
2. Hogyan lehet a win7-et letörölni a vinyórol
Hát ez tényleg "bonyolult". A windows 7-et egyszerűen letörölheted a windows xp alől, csak megkeresed azon a merevlemezen a "Windows" mappát, és letörlöd. Ennyi.
A windows 8(.2)-t pedig rém egyszerűen leszed, kiírod dvd-re, boot from cd-dvd, aztán már ott a telepítő. Linket pm-ben küldök.
Hol próbáltad formázni?
Én telepítés előtt gondoltam (1. beállítod a BIOS-ban a boot sorrendet, 2. bootolsz telepítő lemezről/pendrive-ról, 3. törlöd a már feleslges partíciókat, 4. létrehozol úja(ka)t, 5. telepíted a win8-at).
Sajátgépben xp vagy 7 alól?
(Saját magát nem tudja formázni, tehát 7 alól szerintem nem megy, xp alól passz.)
De amit írtam, az megy, tehát a telepítő...
ELŐTTE MINDENKÉPPEN MENTSD LE A DOLGAIDAT, AMIK KELLENEK!
Mégegyszer, tisztán: van 2 gép, az egyiken win7, a másikon xp van. A win7-esből kiszedtem a merevlemezt(amelyiken a win7 van), és az xp-s gépbe raktam. Az xp-sen nem tudom elindul-e (nem próbáltam) a win7... De az első dolog hogy el akarom távolítani, az egész win7-et. A merevlemezét teljesen üresre szeretném törölni.
A második, mindezután a win8.akárhányat szeretém telepíteni (mindenhol ezt ajánlották, a gépem a 7 et nem viszi, főleg nem a 64 biteset) és nem tudom hogy kell a 8-at telepiteni, csak annyit hogy ki kell írni. Vagy ha van rá lehetőség pendrivéről csinálni egy boot pendrivét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!