Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Macbook-os le fognak utni...

Macbook-os le fognak utni engem, de ki is most a hulye?

Figyelt kérdés

Nemregiben olvastam, hogy talaltak egy hibat a Linux operacios rendszerben. Nem sokkal utana kiderult hogy szorol szora ugyanaz a hiba a MAC gepeket is erinti.

Miert erintette a MAC-et? Mert az apple egyszeruen lemasolta a linuxot es azt adja el. A masolas reven a hibas programkodot is bemasolta egy az egybe.

Igen, az apple tudja hogy kell penzt csinalni a semmibol: egy ingyenes programot (a linux ingyenes, amit lemasolt) draga penzert elad. Magyaran mindenki akinek Iphoneja, Macbook, stb.-je van azok at lettek vagva!

#az_ev_atverese
2014. okt. 1. 09:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"gen, az apple tudja hogy kell penzt csinalni a semmibol: egy ingyenes programot (a linux ingyenes, amit lemasolt) draga penzert elad. Magyaran mindenki akinek Iphoneja, Macbook, stb.-je van azok at lettek vagva!"

Belőled aztán világit a sötétség. Nem megyek bele abba, hogy MacOS X milyen rendszereken alapszik, csak annyit említenék, hogy Linuxot te magad is árulhatsz pénzért, és ha csomagolsz mellé még valamilyen szolgáltatást, pl. komoly support, akkor azt sokan meg is fogják venni. Rengeteg cég nagyon jól megél belőle, lásd RedHat, Canonical, SUSE, hogy csak pár népszerűbbet említsek.

2014. okt. 1. 12:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha már belementem, akkor itt van egy hivatalos lista az apple-től nyílt forráskódú szoftverekről, amit "gonosz módon lemásoltak :D és neked pénzért árulnak":

[link]

2014. okt. 1. 12:55
 13/15 anonim ***** válasza:

"de mas forrasbol is tudom, hogy a macbookokon linux fut."

Most elképzeltem ahogy a suliban szünetben a pattanásos gémer-kocka tinédzserek Orsi Baromfi Párizsit tartalmazó szendvicsüket majszolgatva megbeszélik az ilyen magas kaliberű IT infókat. xD

2014. okt. 1. 13:05
 14/15 anonim ***** válasza:

én a kérdés összetételét nem értem, mire akar célozni? először az OS X-ről van szó...ami ugye "drága", főleg Mavericks óta, ugyanis ingyenesen letölthető az alkalmas eszközökre...de ezt ugye a sok okos nem tudja, másrészt a korábbi verziók is, mint például a Mountain Lion sem volt olyan rettenetesen drága lásd: [link]

4500 kemény forint...:D

és ennyi pénzért kapsz egy szolgáltatásokkal kombinált op. rendszert, saját alkalmazásokkal, optimalizálva...

ugyanezért a munkáért a Microsoft mennyit is kér el? :D

na az a drága...cserébe instabil, megbízhatatlan és még sorolhatnám...

ezek után hogy jön ide az iPhone, és az azt futtató iOS?

biztos azt is linux-ból másolták :D

az, hogy van egy macbook, ami hardveresen nem tud semmivel sem többet nyújtani egy átlagos notinál az igaz, de mi köze ennek az OS X-hez, és a linuxnak? :D

vannak bajok, nem is tudom, biztos voltál-e a dolgokban, mielőtt feltetted ezt a kérdést :D

2014. okt. 14. 23:18
 15/15 anonim ***** válasza:

A Mac OSX-ek BSD UNIX alapon vannak ez egy nyilt ingyenes rendszer. Bárki csinálhat belóle egyedi OS-t. Az OSX felépítésében a Next válallat rendszerét örökölte amit maga Jobs alapított. Nem tudom milyen lopásról meg másolásról van szó. Nem egy rendszer épül BSD-re, sajnos találtak benne egy hibát, ami az összes olyan OS-t érinti amelyik BSD-n alapszik.

PL ott van az Adobe Flash és a JAVA ami folyamatosan biztonsági réseket produkál a rendszereken és gyakorlatilag minden platformot érint.

Nem fog ezért senki leütni csak vannak, akik tudatlanul állítanak dolgokat és torzítva tálalja az infót.

2014. nov. 4. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!