Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Macbook-os le fognak utni...

Macbook-os le fognak utni engem, de ki is most a hulye?

Figyelt kérdés

Nemregiben olvastam, hogy talaltak egy hibat a Linux operacios rendszerben. Nem sokkal utana kiderult hogy szorol szora ugyanaz a hiba a MAC gepeket is erinti.

Miert erintette a MAC-et? Mert az apple egyszeruen lemasolta a linuxot es azt adja el. A masolas reven a hibas programkodot is bemasolta egy az egybe.

Igen, az apple tudja hogy kell penzt csinalni a semmibol: egy ingyenes programot (a linux ingyenes, amit lemasolt) draga penzert elad. Magyaran mindenki akinek Iphoneja, Macbook, stb.-je van azok at lettek vagva!

#az_ev_atverese
2014. okt. 1. 09:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
az egész apple gyárat le kéne dozerólni, vagy felrobbantani... nem ér semmit
2014. okt. 1. 09:51
 2/15 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el kezdetnek, nem arról van szó, amiről te írsz.

[link]

2014. okt. 1. 09:56
 3/15 anonim válasza:
21%
a mac egy fos, ár érték arányban minden telefon veri.
2014. okt. 1. 09:58
 4/15 A kérdező kommentje:
Elolvastam, de mas forrasbol is tudom, hogy a macbookokon linux fut.
2014. okt. 1. 10:16
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Honnan veszed, hogy a linux ingyenes? Szó sincs ilyesmiről!

A mag szabadon felhasználható, ami nem azonos az ingyenességgel. A terjesztésének a feltétele, hogy mindenestől kell továbbadni.

Ám adható hozzá többlet, s azért pénzt is lehet kérni. Rengeteg alkalmazás pl. fizetős. Soknak csak jelképes összeg az ára, de meglehetősen borsos is akad.

2014. okt. 1. 10:31
 6/15 A kérdező kommentje:
A fenti cikkben amit az elozo hozzaszolo linkelt nevezetesen a BASH bugron van szo, ami nem kepezi a kernel reszet.
2014. okt. 1. 10:36
 7/15 anonim ***** válasza:
És?
2014. okt. 1. 10:37
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem linux az hanem BSD.
2014. okt. 1. 10:52
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem akarom magamra haragítani az Apple-fanokat, de a termékeikben közel sincs annyi valódi érték, mint amennyit elkérnek értük.

Ez így volt már a kezdetek óta: az Apple termékekben az ár nagyobbik részét a márkanév tette ki.

"Magyaran mindenki akinek Iphoneja, Macbook, stb.-je van azok at lettek vagva!"

Ennél azért árnyaltabb a kép. A piacon mindenki másol mindenkitől, csak van, akinél elnézik, van, akinél leleményesnek tartják, és van, akit bemocskolnak érte. Van, aki legálisan oldja meg, és van, aki kevésbé szépen. De ha végignézed az informatikai szféra történetét, láthatod, hogy midnenki mindenkitől másol. A Linuxot is úgy "másolták" a UNIX-ról.

Persze, az ember zsebében hamarabb kinyílik a bicska, ha egy méregdrága termékről van szó.

Sokak szerint már az is a vásárlók átverése, hogy egy terméket a reális árának duplájáért adnak el.

2014. okt. 1. 10:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Tudom, a kérdés telóról szól, de 7 évig dolgoztam Macitoshon. Sokkal megbízhatóbbak voltak, mint a korabeli Windows-os, összetákolt PC-k.

Lehet, hogy az Apple hibázott, de az biztos, hogy nem jogszerűtlen ez a "lopás".

2014. okt. 1. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!