Excelben járatosak! Jogosan nem kaptam ezért a tesztkérdésért pontot?
Figyelt kérdés
Mi történik, ha egy cellába az alábbi kifejezést írjuk be?
=ÁTLAG/MAX
Válasszon ki egyet:
a. Egy tartomány átlagértékét elosztja egy tartomány maximum értékével
b. Szövegnek értelmezni a kifejezést
c. Mindenképpen hibát jelez
d. Két nevesített cella értékét elosztja (ha nincs ilyen nevű cella, akkor hibát jelez)
A C-t jelöltem. Elvileg a D lenne a jó megoldás. De szerintem ez nem jó, hiszen nem is nevesíti a cellákat.
2014. szept. 28. 23:30
1/5 Koplárovics Béci válasza:
A lehetőség megvan a cellák elnevezésére (Excel 2013-ban legalábbis biztosan van ilyen): jobb klikk a cellán és Név megadása. Ha pedig beírom a képletet egy harmadik cellába, akkor tényleg elvégzi az elnevezett cellákkal a műveletet.
2/5 tabaki válasza:
Ennek a cellának a tartalmából hogyan következteted ki, hogy mások nevesítettek-e vagy sem? A kifejezés feltételezi, hogy van ÁTLAG és MAX, de nem tudja, hogy tényleg vannak-e, az csak a számoláskor derül ki a számára. Ha igen, akkor képes elvégezni a műveletet, és semmi oka hibát jelezni. Tehát a C nem igaz, a D viszont tökéletesen leírja, mi történhet.
4/5 anonim válasza:
Szerintem se jó a a C, mert nem jelez hibát, ha vannak ilyen nevű cellák. Tehát: nem jelez MINDENKÉPPEN hibát.
5/5 A kérdező kommentje:
Megvan, ertem mar. Koszonom.
2014. szept. 29. 18:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!