Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxot leakarok cserélni...

Linuxot leakarok cserélni windowsra, de a telepítő dvd (mellyel már egy pár gépet telepítettem) nem akar bebootolni. Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 26. 23:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Állítsd be BIOS-ban a boot sorrendben elsőnek a lemezmeghajtót.
2014. szept. 26. 23:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Semeddig nem jut el, ha a BIOS-ban a lemezről indítás van beállítva?
2014. szept. 26. 23:53
 3/11 anonim ***** válasza:

A linuxban visszaállítottad az MBR-t? Addig nem fogsz tudni telepíteni windows, amíg meg nem teszed.

Ha sikerül majd addig eljutni, hogy elkezdjen dolgozni lemezről, választ a javítási lehetőséget, majd fixmbr-rel állítsd vissza a MBR-t.

2014. szept. 26. 23:56
 4/11 P.O.C. ***** válasza:
100%

#3: Attól hogy a Linux az MBR -be van, még működni kéne a CD -ről való boot -olásnak (feltéve ha jó a lemez, jó a meghajtó, és megfelelő a boot sorrend.

Egyébként számos alkalommal gyalultam már le Linux -ot sima Windows telepítővel, úgy hogy egyszerűen töröltem vele a partíciót. Soha ne volt semmi baj az MBR -el.

2014. szept. 27. 04:12
 5/11 A kérdező kommentje:
boot sorrend és a lemez is jó
2014. szept. 27. 06:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen Linuxot (milyen képfájlt), és mivel (és hogyan) írtál ki?

Ha jó a boot sorrend, én arra gondolnék, hogy a DVD-író szoftver szimplán nem állította be a boot-flaget.

Windows telepítőlemezt betéve mi történik? Elindul?

2014. szept. 27. 06:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Én vagyok #6

Na ezért kéne aludnom... Akkor rájönnék, hogy Windows akarsz telepíteni. Bocsi a hülyeségért.

Szóval a lényeg. Más bootolható diszket olvas?

2014. szept. 27. 07:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Egy kis 12 colos gépről van szó, így optikai meghajtó nincs benne. A külső író-olvasóról telepíteném (telepítettem már így). Ezen valamiért nem olvassa, de az asztalimon olvassa ugyanaz a külső író-olvasó a bootolhatóakat
2014. szept. 27. 08:12
 9/11 P.O.C. ***** válasza:
Csináld Pen Drive -al akkor.
2014. szept. 27. 08:21
 10/11 A kérdező kommentje:
pendrive-val csak egy _ villog a bal felső sarokban
2014. szept. 27. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!