Miért nem tudom felrakni a gépemre a Win7/Win8 szoftvert?
Hónapok óta bajlódok azzal,hogy a gépemre felvarázsoljam a win7 vagy Win8 oprendszer egyikét. A probléma csak az,hogy valamiért irtó lassan teszi fel ,ha egyáltalán fel is teszi.Miután mégis sikerült felrakni,olyannyira nehéz lesz a gépet használni,hogy 2 percenként 5 percre lefagy,majd megy tovább megint 2 percig.
Szerény személyem szerint a számitógép konfigja elegendő hozzá,hogy elfusson rajta akármelyik oprendszer.
A gépet kizárólag netezésre szeretném használni,nem pedig játékra! És mielőtt valaki válasznak az XP-t javasolná,pont ezt szeretném lecserélni,hogy normális oprendszer legyen fennt!
Gépem konfigja : [link]
Köszönöm,de sajnos az ilyenekért nem vagyok oda :S
Egyébként a válaszod helyes,de igazságszerint nem szeretem azokat az oprendszereket,és itt inkább ötleteket várok arra,hogy mi lehet a probléma ?
A foxconn alaplapod pontos típusa : 6627MA-RS2H
(a linkelt kép alapján)
BIOS verzió (gyári) : V1.0
BIOS verzió évszáma : 10/13/2006 ------------ 2006
Támogatott oprendszerek : Windows 2000 , Windows XP , Windows 2003
((Betöltés után lapozz a 61 oldalra és nézd meg magad))
A jelenlegi v1.0 BIOS verziód csak ezen oprendszereket támogatja (Windows 2000 , Windows Xp , Windows 2003) .
Tehát BIOS frissítés nélkül esélyed sincs stabil rendszert telepíteni .
(Windows Vista , Windows 7 , Windows 8)
---
1. BIOS frissítés
BIOS frissítéssel teszed az alaplapodat alkalmassá arra , hogy stabil oprendszert rakj rá .
A BIOS frissítéssel elérhetővé teszed , hogy ezen oprendszerek is támogatottak legyenek .
(Windows Vista , Windows 7 , Windows 8)
2. Alaplap csere
Olyan alaplapot veszel , aminek az alapi BIOS-a (alap értéken támogatott) kompatibilis ezen oprendszerekkel .
(Windows XP , Windows Vista , Windows 7 , Windows 8)
Maga a gép elég lenne a Windows 7 és a 8 futtatásához.
Szerintem a gyenge pont az alaplap, meg az hogy SIS chipsetes, szerintem az nem tetszik a korszerűbb rendszereknek. Ugyanis a SIS már rég kilépett ebből az alaplapi chipset gyártó bizniszből. Nincs hozzá megfelelő vezérlő driver.
Hopp! Közbe hogy kimentem a WC -re egyből ide ékelődött egy hsz. :)
Akkor nem csak én gondolom így. :)
Nagyon köszönöm a válaszokat,nagyon jók!
Viszont ahonnan elhoztam a gépet,ott ment rajta a win7.
Magam láttam,és teszteltem...
De lehet akkor hogy tudom frissiteni az alaplap bios-át,és a problematiika megoldódik ?
Igy van a SIS nem egy fasza chipset
Processor Intel® Core™2 Duo, Pentium® D, Pentium® 4, Celeron® D processors, Socket T (LGA775)
Chipset SIS 662 + 966L
Front Side Bus 800/533 MHz FSB
Memory DDRII 667 / 533 / 400 x2 DIMMs, Max 2GB
VGA on Die Integrated
Expansion Slots 1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1, 2 x PCI
IDE ATA 133 x 2
Serial ATA(SATA)/RAID SATA x 2 with RAID 0, 1, JBOD
Audio 5.1 channel, AC’97 Interface, Realtek ALC653
LAN 10/100 M LAN, Realtek (RTL 8100C)
IEEE1394 N/A
úgy hogy marad az XP
De lehet akkor hogy tudom frissiteni az alaplap bios-át,és a problematiika megoldódik ?
Akkor még nem csináltad a BIOS frissítést ugyi ?
akkor te ne is csináld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!