Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7 mellé szeretnék...

Windows 7 mellé szeretnék telepíteni Linux Mintet. Létrehozza a saját partícióját úgy tudom. Hogyan fogom tudni törölni és azt a partíció részt visszacsatolni a win7-hez később?

Figyelt kérdés
Szeretném kipróbálni, mert egy barátomnak kéne feltenni, akinek majd segíteni kell, hogyan lehet használni. Ezért szeretném kipróbálni előbb nálam, csak az eltávolítás nem világos és hogy lesz Ntfs? Remélem érthetően írtam!
2014. szept. 25. 15:14
 1/8 Tengor ***** válasza:

Próbáljátok ki virtuális gépen, és akkor nem kell a partíciókkal turkálni.

Egyébként a partíciók szerkesztéséhez érdemes partíció managert használni. A Linux Mint telepítője a gparted-et beépítve tartalmazza.

2014. szept. 25. 15:18
 2/8 tabaki ***** válasza:
Azt a partíciót a Windows lemezkezelőjével is törölheted, formázhatod. Inkább a GRUB eltüntetése lehet problémás, sajnos, nem tudom, azzal mi a teendő. Eddig nem jutott eszembe, hogy pont a linuxot leszedjem...
2014. szept. 25. 17:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
2014. szept. 25. 19:21
 4/8 Tengor ***** válasza:

Ne privátba!

Felteszel egy VirtualBoxot, létrehozol benne egy gépet, annak egy HDD-t és ISO-ról feltelepíted rá.

A host PC-vel szemben nincs túl nagy követelmény. 3 GB RAM-mal és két maggal már bátran neki lehet állni virtualizálni.

2014. szept. 26. 20:54
 5/8 A kérdező kommentje:
OK, nem privátba. Köszi!
2014. szept. 26. 22:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Most nézegetem. ugyanúgy telepíthetek programokat a linuxhoz, ki is próbálhatók? Még annyit kérdeznék, hogy a VirtualBox eltávolítása hagyományosan megoldható majd a próba után? Nem marad semmi elkülönített rész a hdd-n, semmi linux maradvány? Köszi! :)
2014. szept. 26. 22:55
 7/8 Tengor ***** válasza:
Ha törlöd a gépet és a hozzá létrehozott meghajtót, akkor más nem marad utána.
2014. szept. 27. 08:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbáltam mindent.
2014. szept. 27. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!