Ubuntu telepítése Micro-SD kártyára: milyen fájlrendszert érdemes választani?
@Norbi194: Pont nem.
@Kérdező: Ext4, vagy, ha nagyon bátor vagy, btrfs. Utóbbi állítólag már stabil, de azért még tesztelgetik. Esetleg körülnézhetsz itt: [link] Az elején hagysz egy kis helyet, mert a winek ilyen szempontból hót hülyék, alig pár filerendszert ismernek natívan.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Már csak azt kérdezném ezzel kapcsolatban, hogy miként oldható meg hogy úgy telepítsem hogy legalább a / a memóriába kerüljön, ilyet hogy lehet megmondani telepítéskor? Telepítettem már sokszor Ubuntu-t merevlemezre de ilyen lehetőséggel sosem találkoztam.
Mondjuk úgy, hogy jó alaposan tisztában vagy a boot, a kernelparaméterek és az fstab mibenlétével. Leginkább mikrodisztrók kerneleit és bootloaderét tanulmányozd át, valamint nem árt, ha nagyon tudsz kernelt fordítani, mert ehhez már jó eséllyel azt is fog kelleni.
Természetesen ez csak ajánlás, már én is telepítettem Linuxot SD-kártyára, mindezek nélkül. Amire fel kell készülni: dög lassú lesz így, és meglehetősen cardkiller. Ha a fájlrendszer jórészt a memóriába kerül, akkor a boot lesz kicsit lassú, meg a /home és egyebek megnyitása, egyébként villámgyors működés várható, csak éppen ehhez tanulni kell. Sokat.
Valamilyen Howto-t, leírást tudsz linkelni? Ha ilyet szeretnék telepíteni, azért nem szeretnék hónapokig tanulni. :-)
10 éve fordítottam kernel-t utoljára és készítettem initrd-t, azóta sokat felejtettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!