Adott 2 gép és 300KM távolság, hogyan tudok egyik gépről a másikra közvetlenül adatokat másolni interneten keresztül?
Adott 2 gép és 300KM távolság, hogyan tudok egyik gépről a másikra közvetlenül adatokat másolni interneten keresztül?
Esetenként több száz giga adatról lehet szó.
Semmi gond, csak attól, hogy valamit TE nem tudsz beállítani, mert FTP server és FTP server között nem tudsz különbséget tenni, attól még nem kéne valamit kizárni a megoldások közül, főleg ha az a legjobb.
Amúgy meg mivel ilyen kedves voltál és válaszoltál a jókívánságomra, itt a legeslegjobb megoldás:
TeamViewer installálása mindkét eszközre, ingyenes regisztráció, szüleid gépén felügyelet nélkülire állítani, bármikor hozzáférhetsz a gépükhöz is, meg szükség esetén onnan is a sajátodhoz, a file-jaikhoz is, te is tudsz file-t küldeni nekik, VPN is van benne, amit ugyan nem szeretsz, de hasznos, ha mondjuk Windows Intézőben szeretnéd intézni a dolgot. Hogy miért nem ezt javasoltam elsőre, nem tudom, valószínűleg jobban működik az agyam, ha felhúznak.
Csak érdeklődök, pl a dropbox miért nem ér semmit ingyenesen, és mégis miben manuálisabb, mint bármi más?
Ebben az esetben nem a legjobb opció az adatmennyiség miatt, ezt nem vitatom, de a kijelentésed ettől még butaság marad.
Nem is értem, hogy egyáltalán mit gondolsz. Legyen ingyenes, kényelmes, és stabil. Az élet más területén is ezek az elvárásaid?
FTP szerver megoldást már próbáltam korábban, nem csak FileZilla programmal, sajnos sok akadályba ütköztem, az elindítás macerás, a router/modem nem mindig komálja, volt egy darabig ilyen megoldás de hosszútávon sok bonyolalommal jár.
TeamViewer, nem rossz megoldás, csak jónak sem jó jelen esetben, lévén a gépet nem fogom elvenni tőlük, ha én mondjuk családi képeket akarok nézegetni és ők is használják abból csak gondok vannak, ezért is vetettem el elsőként a távoli asztalos megoldásokat.
Van 1-2 felhő szolgáltatás is ami 100GB-ot ad ingyen, ami végtére is nem rossz, de sajnos nagyon nem tartom biztonságosnak más szerverén tárolni családi dolgokat, és bár próbáltam már valamelyik ilyen szolgáltatást, de az sem volt tökéletes akkor épp a Torrentek nem tudtak futni valami összeakadás miatt, szóval azt is elvetettem, csak még mielőtt valaki ezt veti fel :)
# 12
A dropbox a maga 15 gigás ingyenességével ritkán tárol le 50GB+ családi fotót (és ez csak kép semmi más)
Ha nincs érdembeli válaszod, ne válaszolj
Nem kell elvenned a gépet a szülőktől ahhoz, hogy meglegyen a kapcsolat. Egy próbát megér, legalább nem kell kézzel szervert buherálni a szüleid gépéből, meg portot forwardolgatnod.
# 15
A Fájlátvitelt megnézem, mert azzal még nem találkoztam, de a távoli asztal és a VPN tudtommal minden esetben azt jelenti hogy én irányítom a gépet távolról.
#10, nincs igazad. A Google pont tapasztalatokból fog válaszolni, tekitve, hogy mások tapasztalatait találja meg neked.
Ha jól kérdezel arra is pont mások tapasztalatiból fog válaszolni.
Persze olyan cikk nem lesz, hogy "hogy kell összekötni 2 gépet 300KM-en keresztül?" mert van akinek csak 290-re kell, és van akinek 310-re.
Az FTP elég jól működő valami ("~a HTTP csak egy felcicomázott FTP~"). Persze nem tudod mit állítasz be, akkor úgy tűnhet, hogy rossz és egyes eszközök "nem szeretik".
Meglátásom szerint nem akarsz olyan túl nagy lehetetlenséget és már legalább fél úton járnál, ha nem "next, next, next" megoldásra vársz.
Tengor
Most viszont hatalmas butaságot irtál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!