Adott 2 gép és 300KM távolság, hogyan tudok egyik gépről a másikra közvetlenül adatokat másolni interneten keresztül?
Adott 2 gép és 300KM távolság, hogyan tudok egyik gépről a másikra közvetlenül adatokat másolni interneten keresztül?
Esetenként több száz giga adatról lehet szó.
Hát akkor kell mindkét gépre egy baromi gyors internet csomag. Fel és letöltés irányba egyaránt gyors legyen.
Utána megoldhatod bármivel. FTP, VPN, Dropbox vagy amivel akarod.
a netsebesség nem gond, de mondjuk egy Skype küldés lassú is és a másik felet (Anyukámék) mindig manuálisan kell kérni a megosztásra ami macerás.
- FTP-t próbáltam már pár programmal, egyik sem volt elég stabil.
- VPN szerver ingyenesben pocsék, fizetős pedig megint bajosabb.
- A Dropbox, Google Drive, One Drive és társaik ingyenesen nem érnek semmit, ráadásul megint nagyon manuális, a fizetős pedig fizetős.
Ja, hogy közben válaszoltál.
FTP servert a te egyik gépedre kell installálni, megfelelő portokat forwardolni, a másikról küldeni az adatokat közvetlen FTP kapcsolattal, nem közbeiktatott FTP szerverrel, rendes klinssel, ami több szálon tölt és ha megszakad, újratölti, pl FileZilla lehetőleg vírusmentes változata.
Hamachival össze tudod kötni a 2 gépet VPN-nel, ingyen, windowsos megosztással, ha maximum windows 7-ed van. Windows 8-ason nem működik valamiért, valószínűleg azért, mert nem jó. Ha már megvan a kapcsolat, csak a neted szab határt a sebességnek.
Dropbox és rokonai felejtősek ilyen mennyiségnél.
Hát persze hogy a vinyóm futárra bízom meg a szüleimét főleg :D
Az idő meg ne aggasszon, az a mi dolgunk, megoldjuk nem sokat alszik a gép, de a megoldáshoz nem jutottunk a válaszod által közelebb, mindazonáltal köszönöm, de kérem maradjunk a kérdésnél a kivitelezést majd igyekszem én megoldani, ha pedig megindokoltam hogy egy megoldás miért nem kivitelezhető kérem lépjünk tovább más megoldásokra ne ismételgessük önmagunk.
Szüleim gépe: 1PC-Win7 ] 1Laptop-Win7
Saját gépek: 1Laptop-Win8 (feleségé szóval korlátozott) ] 1Lapotop-Ubuntu.14.04 (Saját)
Adatkapcsolat: Szüleim gépén lévő adatokhoz szeretnék hozzáférni, de persze 2 irányú a legjobb eset :)
Tengor
Ez jól hangzik, bár így elsőre meglehetősen komplikált, tudnád nekem ezt kissé részletesebben kifejteni?
Tengor
Köszönöm, de a Google nem fog tapasztalatból írni, sem adott kérdésekre válaszolni ha menet közben elakadok...
+1 Nyilván a Google volt az első amit próbáltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!