Hogy tudok egy képből PNG-t csinálni? Részletek lent!
Figyelt kérdés
Na van egy kép, amit pólóra szeretnék nyomtattatni. És olyan PNG formátumban kéne, amiben nincs háttér, hanem csak "kockás mögötte". "Fótóboltban" megoldható valahogy?
Használhatsz Radírt, Varázspálca-eszközt, Szín szerinti kijelölést, Olló vagy Szabadkézi kijelölőeszközt, Rétegmaszkot - több eszköz áll a céljaid eléréséhez.
Ezt gyakorlatilag minden ingyenes képszerkesztő, sőt egyszínű háttér esetén az IrfanView nézegető is megcsinálja neked. Mindig elszomorít ez a nulla tudás / szuperprogram kombó. Nem csúcsszoftver kell ide, hanem bármelyik rajzprogram minimális ismerete.
2014. szept. 17. 23:51
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Azért írtam a Photoshopot, mert az van kéznél (pendriveon találtam). Nem azért írtam azt, mert nekem csúcs program kell, hanem mert az van fent és egyszerűbb mint új programokat leszedni. :)
2014. szept. 18. 17:30
5/9 kkovax38 válasza:
Behívod az IrfanView -be a képet. Mentés eredeti mappa, beállítod a PNG -t, és mentés.
2014. szept. 18. 19:47
6/9 tabaki válasza:
@kkovax38:
Látom, tökéletesem megértetted a kérdés lényegét az átlátszó hátteret illetőleg.
2014. szept. 18. 20:21
7/9 csacsi2 válasza:
tabaki
Lehet átlátszóvá tenni irfanview -el is a png -t csak ahoz a kijelölt színek egyszinünek kell legyen, 1 árnyalattal más akkor azt már nem jelöli hozzá. Tehát ha egyszínüre festett a háttér (pl festékesvödör) akkor megoldható máskölönben a végeredmény nem lesz közel sem tökéletes.
De igaz, ami igaz, nem túl értelmesen reagáltam kkovax38 hozzászólására, mert csak a fölösleges ismétlést láttam benne. Viszont a "beállítod a PNG-t" tényleg nemcsak a formátum megadását, hanem az arra vonatkozó átlátszóság-opció beállítását is jelentheti egyben.
@kkovax38: Bocsesz, úgy látszik, hamar elfáradtam tegnap...
2014. szept. 19. 10:04
9/9 anonim válasza:
A PNG annyiban segíti ezt elő, hogy kezel átlátszóságot. Ebben a formátumban elmenthető egy szimpla körbevágott minta, nem szükséges hozzá a PSD formátum. A képet megnyitjuk PS-ben, körbejelöljük az alakot, kivágjuk (Ctrl-X) újrabeillesszük, ekkor új rétegként megjelenik, és az alul megmaradt háttér (background) réteget kitörölhetjük. Ebben a formában nem kell foglalkozni azzal, hogy milyen szín legyen az átlátszó, mert az lesz az, ami nem viszünk magunkkal a Ctrl-X-el, tehát nem volt kijelölve. Ekkor egy olyan PNG-t kapunk, ami kiválóan működik régebbi és új office munkaterüeleteken is, szövegszerkesztőben, prezentációkban is, kompatibilis vele!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!