Hogyan kell dual winows XP boot menüből a rosszat kitörőlni?
Olvasstam, hogy a boot.ini t kell szerkezteni, de nem tudom mit törőljek innen ki!
[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
Ma vettem a gépet és windows volt rajta de mindig a másodikra kell nyomnom abban a menüben mert az első az hiányol valamit. Particióm csak 2 van :S
Egyrészt írd át ezt a sort így:
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
(a partition után a számot)
És töröld ezt:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
De sima jegyzettömbbel nem fog menni, csak boot.ini.txt-nek fogod tudni elmenteni. Utána Total Commanderrel nevezd át a régi boot.ini-t boot.ini.old-ra (vagy akár törölheted, de nem baj ha van biztonsági mentés), majd a boot.ini.txt-t nevezd át boot.ini-nek.
Pedig jót írt, de akkor menjünk biztosra, ne a fájlt szerkeszd. (Egyébként el tudná menteni ini-ként is, nem tesz utána más kiterjesztést.)
Start/Futtatás: msconfig
Ezen belül válaszd a rendszerindítás fület. Jelölve lesz, hogy melyik a jelenlegi rendszer, nem fogja engedni törölni sem, tehát a másik, felesleges bejegyzést töröld. A megmaradó egy bejegyzést jelöld alapértelmezettként (alapból jelölve lesz a másik törlése után), az időkorlát pedig legyen 30 másodperc. Ezt leokézva legközelebb kérdés nélkül a megfelelő rendszer fog indulni, nem lesz rendszerválasztó menü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!