Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » EXCEL hogy tudom egy oszlop...

EXCEL hogy tudom egy oszlop minden értékét elosztani?

Figyelt kérdés

adott egy oszlopban a forint ár

szeretném lecserélni euros árra

hogy kell?

2014. szept. 5. 13:47
 1/7 A kérdező kommentje:

vagy szeretném a C oszlop minden értékét elosztani 300-zal, ez az eredmény legyen a D oszlopban

ennek mi a képlete?

2014. szept. 5. 13:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

D-ben: =cella/300 (a cella az az azonosító ami a C oszlopban metszi valamelyik sort. Ha C1, akkor =C1/300).

Ez másolható is, elég az elsőben kiszámolni majd lehúzni az eredmény tartalmazó cella jobb alsó sarkánál fogva.

2014. szept. 5. 14:00
 3/7 A kérdező kommentje:

köszi működik

ha kitörölném a forintos ár oszlopot bedől minden, erre mi a megoldás?

2014. szept. 5. 21:25
 4/7 anonim ***** válasza:

A forintos oszlopból veszi ki az értéket, így arra szükséged van. A mellette lévő oszlop egy segédoszlop, információ hiányában nem fogja tudni hogy miből számoljon ki eredményt.

Ez még az érettségiben is így van, segédoszlopot hozol létre az eredeti mellé, és abban számolsz.

2014. szept. 5. 21:51
 5/7 A kérdező kommentje:

a működését értem, csak nem szeretném bennehagyni a forintos árakat

nem lehet valahogy önálló értékké alakítani a cellák eredményét?

illetve az eredményeket (pl. 4,61) x,x0-ra és x,x5-re kellene kerekítenem

2014. szept. 5. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha kiveszed a forintos oszlopot, nem fogod tudni a semmit elosztani 300-zal, ezért ír hibát. Azt tudod megcsinálni hogy másolod az eurós értéket, majd újra beilleszted. Nekem 2010 Excel van, 2007-ben már talán benne van, utána is.

Beillesztés során van ilyen opció: jobb klikk/beillesztés beállításai/értékek (ikon). Ezzel a másolt cella értékeit másolod és nem képleteit. Ez egyben azt is jelenti hogy eltünteted a számítást, és nem fogják látni hogy te ott képletet használtál, olyan mintha simán beírtad volna őket egyesével kézzel.

Kerekítés: megint függvényes és segédtáblázatot kell csinálnod az eredményhez ha másolni akarod a képletet. Lefelé és felfelé tudsz kerekíteni vagy tizedekre. A programnak is van súgója, ahol le van írva, ha elkezded beírni a szerkesztőlécbe: KEREK... akkor kiírja a függvényeket és működésüket is, az online súgó és az offline is tartalmaz példákat.

2014. szept. 6. 01:31
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi!
2014. szept. 6. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!