Hogyan kell Excel-be ABC tenni egy adathalmazt, hogy ne csak 1 oszlop rendeződjön sorrendbe?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Nagyon régen használtam excelt. Azt tudom, hogy van egy A-Z gomb, ami rendezi betűrendben a dolgokat, viszont nekem több oszlopon át adatok vannak megadva, és hiába jelölöm ki azt az oszlopot, ami abc sorrendben kellene, a többi adat nem változik meg.
Pl. ilyen a táblázatom.
A B oszlopot kellene abc sorrendbe raknom, hogy a nevek jobban áttekinthetőbb legyenek, de az excel az A-Z paranccsal, csak a B oszlopot rendezi, a többi adatot (C,D oszlopot ) nem viszi magával, és így össze vissza lesz megint minden.
A B C D
1 Pista tel: 0620 foglalkozás
2 Józsi tel:0570 foglalkozás
3 Feri tel: 0680 foglalkozás
2014. szept. 2. 18:57
1/3 anonim válasza:
Ne az "A-Z"-vel rendezd, hanem előbb jelöld ki a rendezendő tartományt, majd az Adatok fül Rendezés parancsával rendezd! Ott beállíthatod, hogy melyik oszlop szerint történjen a rendezés.
2/3 anonim válasza:
Ha nem lenne egyértelmű, minden oszlopot ki kell jelölnöd, amit rendezni akarsz, nem csak az elsőt.
3/3 Kőváry Orsolya válasza:
Azért, mert kijelölöd azt az oszlopot, amiben a rendezést akarod. Újabb verziókban, ha 1 sornyi fejléce van a táblázatnak, nem kell kijelölni semmit, a sorbarendezéshez, mert az Excel maga kijelöli a teljes táblázatot. Ha nem tenné magától, mert túl sok a fejléc sor vagy túl kusza a táblázat, akkor jelöld ki a táblázatot magát, vagy csak azokat a sorokat, amikben adatok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!