Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan hekkelnek a hekkerek?...

Hogyan hekkelnek a hekkerek? Úgy értem milyen programmal. Szinte minden hekkelés úgy történik, hogy van egy fekete háttér és oda írkálnak. DOS op rendszerrel? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Na meg példál a Pascal nevû (meg az összes programban)

úgy van, ha például beírnak egy kódot, mondjuk 'xy{...}==9'

(csak mondtam vmi hülyeséget, akkor végrehajt egy mûveletet.

Na de ezt is be kell valahogy programozni, hogy ha ezt beírják, akkor végrehajtódjon a mûvelet.

És ezt hogy csinálják? :D

Vagy a hekkerek töltenek le maguknak a netrôl egy programot? Nem hiszem... xD

Remélem érthetô. Kcsit nehezen tudtam fogalmazni.

Engem egyébként nagyon érdekel a programozás.

2014. szept. 4. 15:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Vagy példál egy fullra üres gépen, amin még op. rendszer sincs, hogy kezdesz el programozni?
2014. szept. 4. 16:29
 12/17 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy a DOS előtt nem volt semmi? Olvass utána milyen idősek a számítógépek, aztán gyere itt a DOS volt az időszámítás kezdete szöveggel. Másrészt az üres gépre ráraksz egy oprendszert, fordítót amit akarsz. Amit szeretnél, hogy van egy új processzorod, ami összeegyeztethetetlen az eddigiekkel és tegnap csináltad, na arra nincs kész program.
2014. szept. 4. 16:53
 13/17 anonim ***** válasza:

Full üres gépen sehogy, mivel be sem kapcsol és semmit nem csinál.

Ahhoz, hogy programozni kezdj kell egy program.

Régen voltak még lyukkártyák és hasonló eszközök, ott maga a hardver volt az, amivel megvalósítottad a programot.

Majd jöttek szép sorban az újabb és újabb generációk, megjelentek a program nyelvek stb...

Valami alap rendszer kell, amikor az ember egy új oprendszert (vagy programot vagy akármit) készít.

2014. szept. 4. 17:19
 14/17 anonim ***** válasza:

A full üres rendszer már nagyon nem a hackerek problémája. Már semmit sem terveznek nulláról, nincs is rá szükség.

Ha ez a téma érdekel, akkor a mikroprocesszorok tanulmányozását ajánlom, talán az még érthető is a mostani (asztali) processzorokkal ellentétben.

2014. szept. 4. 17:34
 15/17 A kérdező kommentje:

Aha köszi a válaszokat!

Tulajdonképpen valóban az érdekel, hogy hogyan kezdték anno nulláról az egész programírást. Még nagyon régen, amikor semmilyen program nem volt és az első programokat írták.

2014. szept. 4. 17:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Kulcsszavak: Informatika/számítástechnika története

De itt egy link. Nem ellenőriztem, csak átfutottam:

[link]

És egy kulcsszavakra bontva, melyből már ki tudsz indulni.

2014. szept. 4. 18:27
 17/17 anonim ***** válasza:

Anno Assembly nyelvvel kezdtem, utána jött a Basic, aztán C, C++, Pascal, Delphy, C#, php, React, stb. Basic-nél volt egy minimalista oprendszernek nevezett vmi, voltak könyvtárak, pár alapvető utasítás, ami a gép bekapcsolásakor betöltődött. (Grafikus oprendszer még nem volt, se DOS, se Windows.)

Eza pár utasítás attól függött, h a proci milyen utasításkészleteket támogatott.(ez ma is kb így van) Utána megírtuk a programot, lementettük szalagra, magnókazettára, vagy később floppylemezre, átvittük haverhoz, betöltöttük és futtattuk és mindenki örült (ha nem lett vírusos a lemez). A "nagy" oprendszereket C-ben, illetve C++-ban írják. Mac-nél ez Objective-C és C++.

2023. okt. 25. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!