Hogyan hekkelnek a hekkerek? Úgy értem milyen programmal. Szinte minden hekkelés úgy történik, hogy van egy fekete háttér és oda írkálnak. DOS op rendszerrel? (Többi lent)
Na meg példál a Pascal nevû (meg az összes programban)
úgy van, ha például beírnak egy kódot, mondjuk 'xy{...}==9'
(csak mondtam vmi hülyeséget, akkor végrehajt egy mûveletet.
Na de ezt is be kell valahogy programozni, hogy ha ezt beírják, akkor végrehajtódjon a mûvelet.
És ezt hogy csinálják? :D
Vagy a hekkerek töltenek le maguknak a netrôl egy programot? Nem hiszem... xD
Remélem érthetô. Kcsit nehezen tudtam fogalmazni.
Engem egyébként nagyon érdekel a programozás.
Full üres gépen sehogy, mivel be sem kapcsol és semmit nem csinál.
Ahhoz, hogy programozni kezdj kell egy program.
Régen voltak még lyukkártyák és hasonló eszközök, ott maga a hardver volt az, amivel megvalósítottad a programot.
Majd jöttek szép sorban az újabb és újabb generációk, megjelentek a program nyelvek stb...
Valami alap rendszer kell, amikor az ember egy új oprendszert (vagy programot vagy akármit) készít.
A full üres rendszer már nagyon nem a hackerek problémája. Már semmit sem terveznek nulláról, nincs is rá szükség.
Ha ez a téma érdekel, akkor a mikroprocesszorok tanulmányozását ajánlom, talán az még érthető is a mostani (asztali) processzorokkal ellentétben.
Aha köszi a válaszokat!
Tulajdonképpen valóban az érdekel, hogy hogyan kezdték anno nulláról az egész programírást. Még nagyon régen, amikor semmilyen program nem volt és az első programokat írták.
Kulcsszavak: Informatika/számítástechnika története
De itt egy link. Nem ellenőriztem, csak átfutottam:
És egy kulcsszavakra bontva, melyből már ki tudsz indulni.
Anno Assembly nyelvvel kezdtem, utána jött a Basic, aztán C, C++, Pascal, Delphy, C#, php, React, stb. Basic-nél volt egy minimalista oprendszernek nevezett vmi, voltak könyvtárak, pár alapvető utasítás, ami a gép bekapcsolásakor betöltődött. (Grafikus oprendszer még nem volt, se DOS, se Windows.)
Eza pár utasítás attól függött, h a proci milyen utasításkészleteket támogatott.(ez ma is kb így van) Utána megírtuk a programot, lementettük szalagra, magnókazettára, vagy később floppylemezre, átvittük haverhoz, betöltöttük és futtattuk és mindenki örült (ha nem lett vírusos a lemez). A "nagy" oprendszereket C-ben, illetve C++-ban írják. Mac-nél ez Objective-C és C++.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!