Hogyan hekkelnek a hekkerek? Úgy értem milyen programmal. Szinte minden hekkelés úgy történik, hogy van egy fekete háttér és oda írkálnak. DOS op rendszerrel? (Többi lent)
Na meg példál a Pascal nevû (meg az összes programban)
úgy van, ha például beírnak egy kódot, mondjuk 'xy{...}==9'
(csak mondtam vmi hülyeséget, akkor végrehajt egy mûveletet.
Na de ezt is be kell valahogy programozni, hogy ha ezt beírják, akkor végrehajtódjon a mûvelet.
És ezt hogy csinálják? :D
Vagy a hekkerek töltenek le maguknak a netrôl egy programot? Nem hiszem... xD
Remélem érthetô. Kcsit nehezen tudtam fogalmazni.
Engem egyébként nagyon érdekel a programozás.
Linux shell(parancssor), aztán erre ezerféle programot letölthetsz.
A programnyelvekhez pedig létezik "értelmező", fordító, ami lefuttatja neked az adott parancsokat.
Na de azt az értelmezôt is be kell valahogy programozni, hogy leforsítsa a számítógép nyelvére.
Meg azt a Linux shell-t is...
Azt hogy csinálják?
Azt látod a filmekben, mert az olyan menő.
Töltenek le programot, de ők nem az igazi hackerek, ők a szkriptkölykök.
Pascal pedig nem program, hanem programnyelv.
Programnyelven írunk programokat.
Biztos hallottál már a RAT-ről (Remote Administration Tool), vagy más néven Backdoor trojan
Itt egy POP3 (email) alapú trójai működési vázlata:
-2 exe van, a kliens (ez vagy te) és a szerver (ez az áldozat gépén fut)
- a szerver.exe csatlakozik a neki beállított POP3 szerverre, letölti a leveleket és ha talál közte olyat, ami neki szól megnyitja majd végrehajtja a benne lévő prancsot
-értelemszerűen te a kliens.exe-vel adod ki a prancsokat
- amire te vagy kíváncsi hogy hogy értelmez egy parancsot, az előre bele van programozva
PL: Ha azt a szót kapja levélben hogy 'note' akkor indítsa el a jegyzettömböt:
HA (PARANCS=='NOTE') AKKOR
INDÍT(NOTEPAD.EXE);
HAVÉGE;
Remélem most már okosabb lettél, úgy is lesznek itt páran szerintem akik ink lehurrognak mintsem hogy elmagyarázzák.
Aha...eddig értem. De a 'NOTE=PARANCS' ot is be kell programozni nem? xD
Ha pedig mindig az elôzô verzióra vezetik vissza, akkor a legelsô veziót is be kellett programozni, nem? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!