Windows 7-8 esetében hogy bírjam működésre az msg-t a parancssorban?
Úgy tudom, hogy Windows XP-nél el kellett indítani a messengert, azonban Windows 7 esetében állítólag már nincs ilyen, hogy net send, meg messenger, hanem "msg/ server:(IP cím/gépnév) üzenet" van, azonban ez nem működik, mert mindig azt írja ki, hogy: A munkamenetek nevének lekérdezésekor a köverkező hiba történt: 5 , de van amikor 1825-öt ír.
Hogy lehet megoldani, hogy működjön két gép között az üzenetküldés?
Nem basztatásféleképpen, de egy google-keresés volt
Én sem értem, mert nekem miután megcsináltam, működött.
próbáld ki ezt:
msg <a fiókod neve> /server:127.0.0.1 teszt
elvileg ki kéne raknia a saját képernyődre, hogy teszt. Miután ez megvolt, írd át a másik gép felhasználónevére és IP címére és úgy futtasd!
Na ez az, hogy saját gépre és fiókra megy, viszont egy másik gépre már nem tudom elküldeni a hibaüzenet miatt. Pedig csak a gép nevét/címét és a fióknevet cserélem meg. De mindkét gépnél megy sajátra, tehát nemcsak az egyiknél.
A hálózatban nem hiszem, hogy gond lehetne, hacsak nem a router régi, de hát abból csak egy kábel megy a switchbe, tehát nem azon keresztül megy.
És akkor neked simán működött elsőre? Egyáltalán kellett módosítani a regisztrit, hogy működjön?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!