Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Blenderben készített ládikám...

A Blenderben készített ládikámon hogyan tudom eltüntetni a fehér pontokat?

Figyelt kérdés
Készítettem egy ládát Blenderben, ígyekeztem arra, h lowpoly legyen, mivel majd egy Unitys játékban akarom hasznosítani. Hogy minél realisztikusabb hatást érjek el, Normalmapping-et alkalmaztam, viszont az elkészítve, kirenderelve fehér pontokat találtam rajta.( [link] Ez ellen mit tudok tenni?

2014. aug. 22. 20:56
1 2
 11/11 tabaki ***** válasza:

Már megint elhúztam az időt, de röviden a lényeg:

A normalmap csak mérsékelten dob a látványon. Egyrészt megfelelő irányú súrlófény kívántatik ahhoz, hogy jól érvényesüljön, másrészt a fény irányától függően "kifordulhat", vagyis fordítva értelmeződhet, tehát éppen a sötét részek domborodhatnak ki. Emiatt inkább csak jól belőtt kompozíciókban mutat kellően dögösen. A hatását viszont teljesen elrontja, hogy rövidülésben nem látsz rá a szegélylécek oldalára, hiszen azok csak oda vannak mázolva. A mutatósabb eredmény érdekében tehát szerintem fontosabb, hogy a szegélyek lapossága indokolt legyen, mondjuk ne lécek, hanem bádogcsíkok tartsák össze a ládát. Valamit gazdagít a képen, ha nem mindegyik oldal egyforma, legalább az oldalakon látszik a tető pereme, mintha a felső lap rá lenne csukva a dobozra, ez korrektebbül szabályozott UV-mappinget igényel. Ennek szellemében született a következő, nem egészen rendesen végigcsinált változat.

Lowpoly, flat shadinggel:

[link]

Bevel módosítóval, smooth shadinggel:

[link]

Az utóbbi Blender-fájlja:

[link]

2014. aug. 25. 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!